Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


SEIMO RINKIMAI
Saulius Skvernelis koalicijoje matytų lenkus ir Darbo partiją, be ne konservatorius
BNS

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad dar vieną kadenciją eiti premjero pareigas sutiktų tik esant tvirtai valdančiajai daugumai, o kaip būsimus koalicijos partnerius jis sunkiai mato konservatorius.

„Bet jeigu mes turime tvirtą daugumą, sutariame, kad per pirmus metus padarome reikalingus proveržius, tai galima dirbti. Jeigu būti valdžioje dėl valdžios, tai tikrai ne, aš atsisakau“, – ketvirtadienį interviu naujienų portalui delfi.lt sakė Vyriausybės vadovas.

Anot jo, šią kadenciją jis buvo priverstas vis „bėgioti per Seimą ieškant balsų“.

S. Skvernelis tvirtino koalicijoje galintis dirbti ir su Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga, ir su Darbo partija.

„Aš manau, kad visi yra galimi kandidatai koalicijoje, priklausomai nuo to, kas bus ta ašinė partija, kuri laimės daugiausiai, kuriai prezidentas paves formuoti Vyriausybę ir koaliciją. Aišku, gali būti ir taip, ir tai bus pirmas kartas Lietuvoje, jog bus viena ar kita nedidelė partija, kurios apsisprendimas gali būti lemiamas – ar į kairę, ar į dešinę. Tad visos koalicijos yra galimos“, – sakė jis.

„Tik sunkiai įsivaizduoju bent teoriškai LVŽS ir konservatorių (koaliciją)“, – laidoje „Delfi tema“ aiškino Vyriausybės vadovas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 09 10 14:42
Spausdinti