Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


EUROPOS PARLAMENTAS
Seimo vadovė Liublianoje dalyvaus Europos parlamentų pirmininkų konferencijoje
BNS
BNS Foto
Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen vadovaujama delegacija pirmadienį išvyksta į Slovėnijos sostinę Liublianą, kur dalyvaus Europos parlamentų pirmininkų konferencijoje.

Konferencijos pradžioje į Europos valstybių parlamentų pirmininkus kreipsis ir pagrindinius pranešimus pristatys Slovėnijos prezidentas Borutas Pahoras bei Europos Parlamento vadovė Roberta Metsola.

Bus aptartas nacionalinių parlamentų vaidmuo esant nepaprastajai padėčiai, taip pat bus kalbama apie Europos Sąjungą kaip stabilumo, saugumo ir gerovės garantą regione bei už jo ribų.

Slovėnijoje V. Čmilytė-Nielsen susitiks su Šveicarijos Nacionalinės Tarybos pirmininke Irene Kalin, antradienį numatytas Baltijos valstybių parlamentų pirmininkų susitikimas su Lenkijos Seimo pirmininke Elżbieta Witek. Seimo pirmininkė taip pat susitiks su Šiaurės ir Baltijos valstybių parlamentų pirmininkais (NB8).

Antradienio vakarą Baltijos valstybių parlamentų vadovai bendraus su Čekijos Senato pirmininku Milošu Vystrčilu.

Trečiadienį delegacijos dalyvaus Čekijos ir Baltijos valstybių diplomatinių santykių užmezgimo 100-mečio minėjimo renginiuose Prahoje, aplankys ir pagerbs Jano Palacho susideginimo vietą.

Vizito darbotvarkėje numatyti susitikimai su Čekijos parlamento Senato ir Atstovų rūmų pirmininkais, Čekijos premjeru, „Laisvosios Europos radijo“ generaliniu direktoriumi.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 28 08:39
Spausdinti