Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


COVID-19
Siūloma grąžinti privalomas kaukes uždarose erdvėse ir turintiems imunitetą
BNS
Unsplash

Vidaus reikalų ministerija siūlo Vyriausybei grąžinti privalomą kaukių dėvėjimą uždarose erdvėse ir tais atvejais, kai paslaugos teikiamos pasiskiepijusiems ar persirgusiems COVID-19 žmonėms.

Kaip rašoma trečiadienį Vyriausybei teikiamame projekte, nuo spalio 1 dienos siūloma nustatyti, kad veido kaukių dėvėjimas uždarose erdvėse, kai teikiamos ar gaunamos paslaugos, perkama, vyksta renginiai, būtų privalomas, „nepriklausomai nuo to, ar veikla vykdoma su galimybių pasu ar be jo, o ne rekomendacinio pobūdžio“.

Taip pat siūloma tiek viešiems, tiek privatiems juridiniams asmenims rekomenduoti darbą organizuoti nuotoliniu būdu.

Kaip rašoma ministerijos teikime, tokie sugriežtinimai siūlomi dėl spartaus delta atmainos plitimo ir nepalankios epidemiologinės situacijos Lietuvoje.

„Šiuo metu Lietuvoje imunitetą nuo COVID-19 turi (paskiepyti ar persirgę) 67,7 procentai gyventojų, tačiau imunizuotų asmenų skaičius vis dar nepakankamas viruso plitimui valdyti“, – rašoma teikime.

Šiuos siūlymus vėliau trečiadienį vyksiančiame posėdyje svarstys Vyriausybė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 09 29 11:24
Spausdinti