Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 17 d.


TARNYBA
Siūloma žvalgybos vadų neišvaryti į gatvę jiems pasenus
BNS
Fotobankas

Prezidento Gitano Nausėdos registruotomis Žvalgybos įstatymo pataisomis siūloma žvalgybos tarnybų vadovams panaikinti amžiaus cenzą.

Dabar įstatymas numato, kad žvalgybos pareigūnai tarnauja, iki sulaukia 55 metų.

G. Nausėda siūlo numatyti, kad šis reikalavimas nebūtų taikomas žvalgybos institucijos direktoriui ir jo pavaduotojams.

Įstatyme taip pat siūloma numatyti, kad pasibaigus kadencijai tarnybos vadovas ar jo pavaduotojai galėtų būti priimti į tarnybą netaikant nei amžiaus apribojimų, nei atrankos procedūrų. 

Prezidento patarėjas Ainis Razma sako, kad nauja tvarka padėtų išsaugoti kompetentingus patyrusius žmones tarnyboje ir sako negalintis nei patvirtinti, nei paneigti, jog ji parengta įvertinus dabartinių vadovų situaciją. 

„Valstybei yra didelis nuostolis, nes žmonės vadovavę žvalgybai žino daug, daug paslapčių, turi didelę patirtį ir dabar jie išeina. Kad nebūtų to nuostolio, tai pirmiausia numatyta, kad jie gali būti priimti atgal į tarnybą“, – BNS sakė A. Razma, anksčiau dirbęs Valstybės saugumo departamente. 

Šias pataisas inicijavo šalies vadovas, o parengė pačios žvalgybos institucijos – VSD ir Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas (AOTD) prie Krašto apsaugos ministerijos, rašoma aiškinamajame rašte.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 02 08:58
Spausdinti