Meniu
Prenumerata

šeštadienis, liepos 27 d.


SANTYKIAI DARBE
Slepiama blizgaus Europos Parlamento pusė – seksualinis ir kitoks priekabiavimas
Evaldas Labanauskas, IQ biuro Briuselyje vadovas
EP
Europos Parlamentas (asociatyvi iliustracija).

Europos Parlamentas (EP), galima sakyti, svajonių darbovietė: geri atlyginimai, karjeros galimybės, socialinės garantijos. Galbūt, jei esi europarlamentaras. Kitiems – tai didelė rizika tapti seksualinio ir kitokio priekabiavimo aukomis.

Antradienį EP buvo surengta diskusija „Tackling Harassment in the European Parliament – Mapping Progress & Paving the Way Forward“ („Kova su priekabiavimu Europos Parlamente – pažangos nustatymas ir tolesni veiksmai“, kurioje paviešinti šokiruojantys duomenys.

Pagal judėjimo #MeTooEP praėjusių metų vasarą atliktą tyrimą 49,56 proc. EP darbuotojų patyrė psichologinį priekabiavimą, 15,49 proc. – seksualinį priekabiavimą ir 8,10 proc. – fizinį smurtą. Duomenys taip pat rodo, kad daugiau nei 40 proc. respondentų yra buvę priekabiavimo liudininkais.

Šio tyrimo rezultatai pristatyti keletą dienų po to, kai EP sudrebino naujas seksualinio priekabiavimo skandalas. Vokietis europarlamentaras iš Žaliųjų grupės Malte Gallée penktadienį atsistatydino po kaltinimų seksualiniu priekabiavimo prie savo darbuotojų, nors ir paneigė kaltinimus. Daugiau nei tuzinas Žaliųjų grupės darbuotojų ir padėjėjų anonimiškai papasakojo vokiečių žurnalui „Stern“ nepageidaujamus 30-mečio politiko prisilietimus ir pasiteiravimus, kurie juos gąsdino ir traumavo. Esą pirmieji skundai dėl jo elgesio buvo pateikti dar 2022 m., tačiau nei EP, nei Žaliųjų vadovybė nesiėmė veiksmų.

2024 03 06 10:00
Spausdinti