Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


Socialdemokratų vadovas G. Paluckas teigia, kad koalicija nebetenka prasmės
BNS
(BNS nuotr.).

„Valstiečiams“ ir konservatoriams antradienį pasirašius susitarimą dėl paramos urėdijų reformai mainais į paramą mažesniam PVM šildymui, socialdemokratų pirmininkas Gintautas Paluckas pareiškė, kad koalicija su valstiečiais tapo formali.

„Jei koalicijos partneriai rašosi susitarimus dėl opozicijos (TS-LKD) paramos, tai reiškia ne ką kitą kaip pripažinimą/deklaraciją, jog koalicija yra neproduktyvi ir Vyriausybė dirba mažumos sąlygomis, – socialiniame tinkle „Facebook“ antradienį rašė G.Paluckas. – Koalicijos yra skirtos konsensusui rasti. Jei skiriasi pasaulėžiūros, politiniai „charakteriai“, galima dirbti ir be konsensuso. Tačiau tuomet koalicijos formalus egzistavimas neturi jokios prasmės.“ Socialdemokratams nepalaikant Vyriausybės siūlomos urėdijų reformos, LVŽS deleguotas premjeras Saulius Skvernelis užsitikrino opozicinės Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos paramą, kartu padėdamas mažesnį pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą šildymui. Šis susitarimas įtvirtintas raštu – jį antradienį pasirašė ministras pirmininkas S.Skvernelis, Tėvynės sąungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas G.Landsbergis ir LVŽS seniūnas R.Karbauskis. Klausiamas, ar tai reiškia, kad Vyriausybė iš esmės padeda veikti mažumos sąlygomis, premjeras S.Skvernelis sakė, jog tai „veikimas strateginių valstybės interesų naudai“. R.Karbauskis antradienį teigė, kad koalicija su socialdemokratais po šio susitarimo nekinta.

Svarstys ketvirtadienį

Buvęs socialdemokratų lyderis parlamentaras Algirdas Butkevičius sako, jog dabartinio partijos pirmininko Gintauto Palucko pareiškimas, kad valdančiosios koalicijos egzistavimas netenka prasmės, dar nerodo socialdemokratų sprendimo palikti koaliciją. „Aš manau, kad klausimas keliamas logiškas, bet reikia palaukti mūsų partijos vadovybės pasitarimo. Aš neneigiu, kad iškeltas klausimas – labai aktualus, ir manau, kad apie tai bus svarstoma partijos prezidiumo posėdyje ketvirtadienį“, – BNS sakė A.Butkevičius. Anot jo, frakcijoje apie galimybę palikti valdančiąją koaliciją kol kas nebuvo kalbama. „Buvo frakcijos posėdis, bet apie tai nekalbėta“, – sakė A.Butkevičius. Jis taip pat pabrėžė, kad „valstiečių“ ir konservatorių susitarimas diskredituoja Seimą. „Vertinu kaip kažkokį vykstantį turgų, mainai tikriausiai kažkokie planuojami, nesuteikia nei solidumo, nei garbės Seimui tokie žingsniai. Aš noriu pasakyti, kad daugiausiai ginčų dėl miškų reformos kilo dėl to, kad nėra aiškiai nubrėžtas reformos įgyvendinimo turinys arba planas, bet visi supranta, kad miškų reforma yra reikalinga“, – aiškino socialdemokratas. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama. 
2017 07 11 16:32
Spausdinti