Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


GEROVĖS VALSTYBĖ
STEBĖKITE TIESIOGIAI: Konferencijoje – gerovės valstybės receptų paieškos
IQ

Kaip sukurti gerovės valstybę? Su kokiomis naujomis problemomis susiduria senstančios visuomenės? Kaip sumažinti regionų atskirtį ir pakelti švietimo kokybę? 

Į šiuos ir kitus klausimus šiandien bus ieškoma atsakymų Vilniuje rengiamoje konferencijoje „Gerovės valstybė: kas, kada, kaip, kodėl?“. Ją organizuoja Šiaurės šalių ministrų tarybos biuras Lietuvoje ir žurnalas IQ. 

Kimas Mannemaras Sønderskovas, Orhuso universiteto (Danija) profesorius, skaitys pranešimą apie valstybės vaidmenį kuriant pasitikėjimą, be kurio sudėtinga, o gal net neįmanoma, sukurti gerovės valstybės. 

Suomijos švietimo tyrimų instituto direktorius, Juveskiulės universiteto edukologijos studijų profesorius Jussi Välimaa supažindins su Suomijos švietimo sistema, kuri garsėja ne tik puikiais rezultatais, bet ir novatoriškomis idėjomis, drąsa eksperimentuoti. 

Švedijos savivaldos ir regionų asociacijos ekonomistas Bo Legerius savo pranešime daugiausiai dėmesio skirs regionų problemoms, kurios aktualios ir Šiaurės šalyse, tad jų patirtis naudinga būtų ir Lietuvai. 

Steinas Kuhnle, Bergeno universiteto profesorius (Norvegija), kalbės apie viešųjų paslaugų vaidmenį gerovės valstybėje, kurios ne tik turėtų pasirūpinti silpniausiais visuomenės atstovais, bet ir sudaryti sąlygas kiekvienam kuo ilgiau išlikti darbo rinkoje. 

Visomis šiomis temomis bus surengtos ir diskusijos, kuriose kartu su Šiaurės šalių ekspertais diskutuos Lietuvos verslininkai, nevyriausybinių organizacijų ir viešojo sektoriaus atstovai.

TIESIOGIAI:

PIRMOJI KONFERENCIJOS DALIS:


Žurnalas IQ kitame numeryje taip pat publikuos interviu su visais konferencijos pranešėjais.

2020 02 27 08:16
Spausdinti