Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


SEIMO RINKIMAI
Su prezidentu susitikusi I. Šimonytė: prieštaros dėl gerovės valstybės nėra
BNS
Fotobankas
Ingrida Šimonytė.

Konservatorių kandidatė į premjeres Ingrida Šimonytė sako, kad partijos programa nesikerta su prezidento Gitano Nausėdos propaguojama gerovės valstybės idėja ir prieštaros šioje srityje su prezidentu nėra ir negali būti.

„Niekada nebuvo konceptualaus ginčo, nes čia ne „užvadinimo“ klausimas, o turinio klausimas, ir bet kas, kas skaitė mūsų programą, tikrai matys, kad esminės prieštaros nėra ir būti negali. Tai, ką mes bandėme pabrėžti visos kampanijos metu – gerovės valstybė neįmanoma be pasitikėjimo, o ką mes norėtume pirmiausia pasiekti, tai atkurti pasitikėjimą pačia politika“, – po susitikimo su prezidentu pirmadienį sakė I. Šimonytė.

Anot jos, konservatoriai sieks stiprių viešųjų paslaugų ir galimybių žmonėms, „kurie jaučiasi atskirti nuo bendros dinamikos“. „Paslaugos, įtrauktis, ar tai būtų neįgalieji, ar kitos socialinės grupės, kurios dažnai lieka paraštėse ir išmokų politika tikrai ne visada padeda, nes žmonės tose paraštėse ir pasilieka, negalėdami grįžti į darbo rinką, man atrodo, kad šituos dalykus mes (su prezidentu) matome labai panašiai“, – pažymėjo I. Šimonytė.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos vadovas Gabrielius Landsbergis teigė, jog konservatoriai į derybas su galimais koalicijos partneriais Liberalų sąjūdžiu ir Laisvės partija „ateina be raudonų linijų“. „Esame pasiruošę išklausyti koalicijos partnerius, nesame kažkokių ministerijų sau numatę“, – teigė G. Landsbergis.

Į klausimą, ar postai parlamente ir Vyriausybėje būtų paskirstyti pagal proporcijas, I. Šimonytė teigė, kad „proporcijos svarbios tik pradinei diskusijai“, o pareigas eitų geriausias pasiūlytas kandidatas. „Daug svarbiau darbai ir žmonės, kurie gali tuos darbus padaryt. Jei atsitiktų taip, kad galima koalicijos partnerė pasiūlytų kandidatą į ministrus, į kurį mes irgi pasiūlėme kandidatą, bet tas kandidatas turėtų didesnį pasitikėjimą visuomenėje ir būtų geresnis kandidatas, man nebūtų problema, kad tas kandidatas nėra Tėvynės sąjungos kandidatas“, – pažymėjo konservatorių kandidatė į premjeres.

Kalbėdama apie galimas koalicijos partneres I. Šimonytė pažymėjo, kad partijoms nebūtų sunku sutarti dėl ekonominių klausimų, valdžios vaidmens visuomenės gyvenime. „Yra labai nemažai sutarimo taškų, pirmiausia kalbant apie viso ko suvalstybinimą, ką matėme pastarojoje kadencijoje, kai buvo tikima, kad viskas, kas valstybinio, geriau kažkodėl veikia, nors dažnai neįvertinama, kiek tai kainuoja mokesčių mokėtojams ir kad mokesčių mokėtojai garantuoja už nuostolius tokio eksperimentinio, jei jie nesėkmingi, čia mes turime labai panašų matymą“, – teigė I. Šimonytė.

„Kur veikia rinka arba arba kur reikia kitokių valstybės intervencijos priemonių, reguliavimo, mokesčių, antimonopolinių įstatymų, tą valstybė turėtų daryti ir mestis į verslą valstybė turėtų tik pačiu paskutiniu kraštutiniu atveju. Čia, matyt, mes neblogai sutariame. Manau, kad neblogai sutariame tuo požiūriu, kad reikia kuo mažiau gniuždyti ar pančioti žmones reikalavimais, kurie nekuria didelės pridėtinės vertės, o tik biurokratinį ar administracinį srautą“, – kalbėjo konservatorių sąrašo vedlė.

Iki šiol opozicijoje buvę konservatoriai sekmadienį laimėjo Seimo rinkimus iškovoję 50 mandatų ir pradėjo derybas dėl centro-dešinės valdančiosios koalicijos su Liberalų sąjūdžiu ir Laisvės partija. Šios jėgos turėtų 74 narių daugumą Seime. Konservatoriai kviečia telktis ir kitas partijas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 10 26 10:31
Spausdinti