Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


KAIMYNAI
Sudaryta delegacija vykti į Baltarusiją
BNS
Fotobankas
Delegacijos vadovas G. Kirkilas.

Seimo valdyba trečiadienį sudarė Lietuvos parlamentarų delegaciją, kuri Baltarusijos reikalais rūpinsis Lietuvoje ir, atsiradus galimybei, vyktų į Minską.

„Tai nėra delegacija tik išvykti į Baltarusiją, tačiau jei kas nors atvažiuos į Lietuvą, tie žmonės turės dalyvauti diskusijose Baltarusijos klausimu“, – per valdybos posėdį sakė Seimo vicepirmininkė konservatorė Irena Degutienė.

„Puikiai visi suprantame, kad tai delegacija, labiau ir plačiau dirbanti čia, Lietuvoje“,  – teigė ir pirmoji parlamento pirmininko pavaduotoja valstietė Rima Baškienė.

Delegaciją sudaro įvairių Seimo frakcijų atstovai, priklausantys Europos reikalų ir Užsienio reikalų komitetams. Jos vadovu paskirtas Europos reikalų komiteto pirmininkas „socialdarbietis“ Gediminas Kirkilas.

Sudarydami delegaciją, parlamento valdybos nariai akcentavo, kad tai politinis sprendimas.

„Siūlyčiau delegaciją sudaryti, didelių labai lūkesčių, kad jie jau netrukus vyks, neturėti, bet politinę žinią, politinį pareiškimą, manau, būtų reikšminga turėti“, – tvirtino Seimo opozicijos lyderis Gabrielius Landsbergis.

G. Kirkilas taip pat tvirtino, kad delegacija reikalinga, nors ji artimiausiu metu ir nevyks į Baltarusiją.

Po prezidento rinkimų Baltarusijoje rugpjūčio pradžioje prasidėjus protesto akcijoms ir ėmus naudoti smurtą prieš protestuotojus, Lietuvos parlamentarai pareiškė iniciatyvą vykti į Baltarusiją ir paraginti Aliaksandro Lukašenkos režimą sėsti prie derybų stalo su opozicija. Tačiau Lietuvos parlamentarai yra sulaukę žinios, kad Minske jie nepageidaujami ir nebus įleidžiami į šalį.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 09 02 10:05
Spausdinti