Meniu
Prenumerata

sekmadienis, gegužės 5 d.


PASAULIS 2024
Sudie, Briuseli, labas, Briuseli: kovą dėl postų ES nulems ir žaidimai užkulisiuose
Evaldas Labanauskas
ELTA
Nerimas dėl rytojaus.

Nuo sausio mažiausiai ketveriems metams viršininkus Vilniuje į vadovus Briuselyje iškeitė Lietuvos užsienio reikalų viceministrė Jovita Neliupšienė. Tiesa, didžiąją laiko dalį ji praleis Vašingtone, kur dirbs ES ambasadore. Tai vienas solidžiausių postų ES diplomatijoje.

Deividui Matulioniui, Lietuvos atstovui prie NATO, regis, teks pakuotis lagaminus į Vilnių. 2024 m. sueis ketveri metai darbo Aljanso būstinėje Briuselyje, ir mažai tikėtina, kad jo kadencija bus pratęsta, prisimenant tyrimo išvadas, kad jis padarė tarnybinį nusižengimą derėdamasis dėl NATO susitikimo Vilniuje deklaracijos.

Mūsų prenumeratos puslapyje prenumeratoriai.lt Jūs galite įsigyti spausdintą žurnalą „Pasaulis 2024“, kurį nedelsiant išsiųsime nurodytu adresu. Portale IQ.lt bus publikuojama didžioji dalis šio žurnalo tekstų ir jie bus prieinami įsigijus IQ.lt Premium turinio prenumeratą.

Situaciją, į kurią pateko ambasadorius, galima apibūdinti taip: Vilniuje prezidentūra ir valdantieji kapojasi – Briuselyje skiedros laksto. Tikėtina, kad D. Matulionis bandė laviruoti tarp prezidento („nesugadinkime mano šventės“) ir Užsienio reikalų ministerijos vadovybės („viskas arba nieko“) požiūrio į NATO susitikimo tikslus Vilniuje.

2024 01 03 07:00
Spausdinti