Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


Sulaikytas Turkijos „Amnesty International“ vadovas
BNS
(Pixabay nuotr.).

Dėl įtarimų su JAV gyvenančiu musulmonų dvasininku Fethullah Gulenu sulaikytas Turkijos „Amnesty International“ direktorius, skelbia Žmogaus teisių organizacija.

Vėlai antradienį paskelbtame organizacijos pranešime sakoma, kad teisininkas Taneras Kilicas buvo sulaikytas savo namuose Izmyro mieste Turkijos vakaruose ir kad buvo sulaikyti 22 kiti asmenys. „Amnesty International“ nurodė, kad T.Kilico areštas neatrodo susijęs su jo darbu organizacijoje.
Raginame turkų pareigūnus tuojau pat paleisti Tanerą Kilicą ir kitus 22 teisininkus bei panaikinti jiems visus kaltinimus.
„Raginame turkų pareigūnus tuojau pat paleisti Tanerą Kilicą ir kitus 22 teisininkus bei panaikinti jiems visus kaltinimus“, – sakoma „Amnesty International“ pranešime. Turkija kaltina F.Guleną dėl nesėkmingo praėjusių metų bandymo įvykdyti perversmą ir ėmėsi precedento neturinčių priemonių prieš jo sekėjus. Buvo areštuota maždaug 50 tūkst. žmonių, dar dešimtys tūkstančių buvo atleisti iš valstybinio sektoriaus. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.  
2017 06 07 14:31
Spausdinti