Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KORONAVIRUSAS
Susisiekimo ministras: „Dėl medicininių apsaugos priemonių pasaulyje vyksta kova“
BNS
Scanpix
Medicininės prekės.

Pasaulyje ir toliau plintant koronavirusui, dėl šalims reikalingų medicinos apsaugos priemonių vyksta kova, teigia susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

„Tikrai buvo įvairiausių kuriozų, kai reikėjo iš tiekėjo tiesiog išmušti tą prekę, kurią galbūt jau norėjo kažkas kitas paimti“, – šeštadienį per spaudos konferenciją prie Kauno rajone esančio Lietuvos pašto centrinio terminalo sakė ministras.

„Vyksta kova (...) Dėl jau nupirktų prekių, ne tik perkamų, bet nupirktų prekių. Yra taip, kad tiekėjas parduoda skirtingiems pirkėjams tą pačią prekę – reikia veikt operatyviai, mes tai padarėme ir tikrai jaučiame atsakomybę prieš žmones“, – teigė jis.

Šeštadienį į Kauno oro uostą atskraidinta Kinijoje nupirktų medicinos apsaugos priemonių siunta: 3 mln. vienkartinių pirštinių, 33 tūkst. vienetų apsauginių akinių ir 200 tūkst. vienetų FFP2 tipo respiratorių.

Kita užsakymo dalis  irgi turėtų greitai pasiekti Lietuvą. 

„Mes turime numatytus ir sutartus reisus dar trims dienoms – rytoj, pirmadienį, antradienį ir tvarkome logistinius klausimus dėl kitų“, – tvirtino J. Narkevičius.

Medicinos apsaugos priemonių pirkimą Kinijoje padeda derinti ir ten esanti Lietuvos ambasada.

„Ką bekalbėtume apie vėlavimus, mums tikrai pasisekė, kad pagrindines prekes nupirkome praeitos savaitės gale, nes šita savaitė rekordinė pagal Kinijos sandėlių šlavimą“, – feisbuke rašė ambasadorė Ina Marčiulionytė.

„Tiekėjai pasakoja, kad net nupirktos ir sukrautos siuntos tiesiog perperkamos, nes paklausa didžiulė. Visiems reikia“, – teigė diplomatė.

Vyriausybė skelbė, kad Kinijoje iš viso užsakyta 1,8 mln. respiratorių, 5,7 mln. veido kaukių, 1,8 mln. vienkartinių kepuraičių, 0,8 mln. apsauginių akinių, 1,8 mln. vienkartinių chalatų, per 1 mln. apsauginių kombinezonų su gobtuvu, 15 mln. vienkartinių pirštinių, 3,6 mln. antbačių.

Šioms priemonėms pirkti Vyriausybė skyrė 24 mln. eurų. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 03 28 18:15
Spausdinti