Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


LIETUVA IR TAIVANAS
Susisiekimo viceministrė A. Vaiciukevičiūtė ir verslo atstovai lankosi Taivane
BNS
Unsplash

Susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė su Lietuvos verslo delegacija šią savaitę lankosi Taivane, kur aptars bendradarbiavimo susisiekimo srityje galimybes, pirmadienį pranešė Susisiekimo ministerija.

Taipėjuje numatyti A. Vaiciukevičiūtės susitikimai su Taivano transporto ir komunikacijų, ekonomikos ir užsienio reikalų viceministrais – juose daug dėmesio bus skiriama bendradarbiavimui aviacijos, jūrų transporto, elektromobilių ir jų komponentų, jų įkrovimo infrastruktūros ir energijos kaupimo įrangos gamyboje.

„Lietuvos ir Taivano bendradarbiavimo galimybės – nuo puslaidininkių ir elektromobilių gamybos iki pažangiųjų technologijų vystymo. Kartu galima lengviau spręsti klausimus ir transporto sektoriaus iššūkius klimato kaitos ir geopolitiniame kontekste“, – pranešime teigė A. Vaiciukevičiūtė.

Delegacijoje yra Klaipėdos jūrų uosto, elektrinių autobusų gamintojos „Vėjo projektai“, „Altas Auto“ ir „Elinta Robotics“ atstovai.

Lietuvos delegacija taip pat lankysis Taichung miesto vėjo jėgainių parke ir elektromobilių bei žemagrindžių elektrinių autobusų gamyklose.

Hsinchu mieste „Vėjo projektai“ ir didžiausia Taivano keleivinių ir krovininių transporto priemonių gamintoja „Tangeng Advanced Vehicles Co“ pasirašys susitarimo memorandumą.

Be to, su „China Airlines“ avialinijų atstovais bus aptariamos galimybės skraidinti keleivius ir gabenti krovinius Lietuvos ir Taivano kryptimis. Susitikimuose apie Klaipėdos jūrų uosto veiklos diversifikavimą, naujų rinkų paiešką ir tarptautinių vandenų kelius kalbėsis Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas ir Taivano uostų korporacijos atstovai.

Rugsėjį Lietuva planuoja Taipėjuje atidaryti prekybos biurą. Tikimasi, kad tai paskatins šalių bendradarbiavimą verslo, ekonomikos, mokslinių tyrimų ir inovacijų, kultūros ir transporto srityse.

2022 08 08 10:05
Spausdinti