Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


Švietimo ir mokslo ministerija siūlo LEU jungti prie Kauno universiteto
BNS
(BNS nuotr.).

Lietuvos edukologijos universitetas (LEU) gali būti jungiamas prie kuriamo naujo Kauno universiteto, nors premjero sudaryta darbo grupė, vadovauta švietimo ministrės siūlė, kad LEU taptų Vilniaus universiteto dalimi.

Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) įregistruotame nutarimo projekte siūloma LEU prijungti prie Kauno universiteto. Kartu pažymima, kad pedagogų rengimą reikia užtikrinti ne tik Kaune, bet ir Vilniuje – Vilniaus universitete. Nutarimo projektą dar turi apsvarstyti Vyriausybė, o jį tvirtintų Seimas.
LEU dar iki darbo grupei paskelbiant siūlymus pabrėžė savo siekius jungtis su Kaune veikiančiu Vytauto Didžiojo universitetu (VDU), tokioms jungtuvėms šios aukštosios mokyklos yra gavusios Seimo Švietimo komiteto pritarimą.
LEU dar iki darbo grupei paskelbiant siūlymus pabrėžė savo siekius jungtis su Kaune veikiančiu Vytauto Didžiojo universitetu (VDU), tokioms jungtuvėms šios aukštosios mokyklos yra gavusios Seimo Švietimo komiteto pritarimą. Visgi pagal darbo grupės siūlymus ir ŠMM įregistruotą projektą, dabartinis VDU netektų savarankiškumo, nes Kaune veikiantys universitetai (išskyrus Lietuvos sveikatos mokslų universitetą) jungtųsi į vieną aukštąją mokyklą. Premjero sudarytai darbo grupei vadovavo švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė. Ji ne kartą yra raginusi nepriimti sprendimų dėl LEU ir VDU jungimo, kol darbo grupė nepateiks savo siūlymų. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 05 08 17:07
Spausdinti