Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


LIETUVA
Tarptautinė antikorupcijos konferencija 2024 metais vyks Lietuvoje
BNS
Unsplash

Tarptautinė antikorupcijos konferencija 2024 metais vyks Lietuvoje, pirmadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Ši konferencija – vienas didžiausių ir svarbiausių pasaulinio skaidrumo renginių, kuris suburia valstybių lyderius, pilietinės visuomenės ir privataus sektoriaus vadovus.

Kas dvejus metus vykstančioje konferencijoje atstovai iš daugiau nei 140 pasaulio valstybių kartu sprendžia vis sudėtingesnius korupcijos keliamus iššūkius.

Šiais metais jubiliejinė 20-oji konferencija vyko Vašingtone, JAV, kurios metu viešai paskelbta, kad 2024 metų konferencijos šeimininke bus Lietuva.

„Tarptautinės antikorupcijos konferencijos organizavimas Lietuvoje yra mūsų valstybės pažangos demokratijos ir skaidrumo srityse įvertinimas. Tai taip pat puiki galimybė Lietuvai aktyviai dalyvauti formuojant pasaulinę antikorupcinę darbotvarkę bei užtikrinant paramą demokratijai ir teisės viršenybei“, – pranešime cituojama Lietuvos ambasadorė JAV Audra Plepytė.

Anot STT, Tarptautinė antikorupcijos konferencija formuoja kovos su korupcija politiką, skatina tinklų kūrimąsi, interesų ir pozicijų derinimą, keitimąsi geriausia patirtimi, kas yra būtina, siekiant imtis veiksmų globaliu ir nacionaliniu lygiu. Konferencijose plėtojamas tarptautinis bendradarbiavimas, suteikiant galimybę megztis dialogui tarp dalyvaujančių institucijų ir organizacijų atstovų.

Tarnyba pabrėžia, kad daugelio žymiausių pasaulinių antikorupcinių iniciatyvų, tokių kaip Jungtinių Tautų konvencija prieš korupciją ar Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos Konvencija dėl kovos su užsienio valstybės pareigūnų papirkimu sudarant tarptautinius verslo sandorius, užuomazgos gimė būtent ankstesnių IACC konferencijų diskusijose.

„Didelė garbė Lietuvai iš JAV perimti pasaulinės antikorupcijos konferencijos šeimininkės estafetės lazdelę. Šiemet vykusioje konferencijoje Vašingtone jau inicijavome diskusiją, kurioje nagrinėjome kylančius iššūkius ir galimas kryptis, kuriomis einant būtų ne tik sprendžiamos korupcijos keliamos problemos, bet ir stiprinamas antikorupcinis sąmoningumas“, – sakė STT direktorius Žydrūnas Bartkus.

2020 metais tokia konferencija vyko Pietų Korėjoje, 2018-isiais – Danijoje.

2022 12 12 14:13
Spausdinti