Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


MOBILUSIS RYŠYS
„Telia“ dar sumažins mobiliojo ryšio kainas tarp Ukrainos ir Lietuvos
BNS
BNS Foto
„Telia“.

Telekomunikacijų bendrovė „Telia“ su kitais didžiausiais Europos operatoriais nuo gegužės dar labiau mažina mobiliojo ryšio kainas tarp Ukrainos ir Lietuvos. Skambučių kaina bus beveik keturis kartus mažesnė, o mobilieji duomenys Ukrainoje bus pigesni, nei nustatyta reguliuojama kainodara tarp Europos Sąjungos šalių operatorių.

Nuo gegužės 2 dienos skambučiai iš Lietuvos į Ukrainą kainuos nuo 0,06 euro už minutę, trumposios SMS žinutės siuntimas – nuo 0,08 euro. Tarptinklinio ryšio skambučio minutė Ukrainoje skambinant į Lietuvą kainuos nuo 0,085 euro, o SMS – 0,005 euro. Mobilieji duomenys naudojantis tarptinkliniu ryšiu kainuos apie 2 eurus už 1 GB, pranešė „Telia“.

Naujoji kainodara su Ukraina galios visą gegužę, o dėl jos pratęsimo ir ateityje bus tariamasi su Ukrainos operatoriais.

Ukrainoje vasario 24 dieną prasidėjus karo veiksmams, mobiliojo ryšio operatorės „Telia“, „Bitė“ ir „Tele2“ pranešė kurį laiką nemokamai teiksiančios ryšį su šia šalimi ir joje esantiems savo klientams.

„Telia“ iki šiol visiems ukrainiečių pabėgėliams Lietuvoje suteikia neribotą kiekį išankstinio mokėjimo paslaugos „Ežys“ SIM kortelių.

„Bitė Lietuva“ korporatyvinės komunikacijos vadovas Jaunius Špakauskas taip pat teigė, kad į Lietuvą atvykusiems karo pabėgėliams skiriamos nemokamos išankstinio apmokėjimo paslaugos „Labas“ kortelės. Jomis besinaudojantys žmonės turi išskirtines ryšio sąlygas tris mėnesius. Nuo gegužės 2 dienos šie klientai 1 valandą per mėnesį gali nemokamai skambinti į Ukrainą, nuo antros pokalbių valandos minutės kaina sieks 5 centus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 28 14:36
Spausdinti