Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


ES POLITIKA
Th. Bretonas: dėl karantino prarastą kiekvieną eurą ateityje sumokės mūsų vaikai
Evaldas Labanauskas
Europos Komisijos nuotr.
Th. Bretonas.

Paskutinę rugpjūčio dieną Europos vidaus rinkos komisaras Thierry Bretonas į savo biurą garsiajame „Berlaymont“ pastate pasikvietė penkis skirtingų ES šalių žurnalistus ir atsakydamas į klausimus išdėstė pagrindinius šio politinio sezono ES iššūkius: nuo vakcinacijos iki Europos gynybos bei Kinijos. Tarp didžiųjų ES valstybių leidinių atstovų buvo ir IQ biuro Briuselyje vadovas Evaldas Labanauskas.

– Teigiate, kad COVID-19 pažymėjimas išgelbėjo vasarą Europoje. Dabar dalis valstybių narių naudoja jį viduje (restoranuose, kavinėse) ir galvoja apie mokyklas, priva sektorių, t. y. leisti naudotis paslaugomis tik turintiems šį pažymėjimą. Koks jūsų požiūris į tokią praktiką? Ir kaip vertinate protestus prieš tai?

– Šie sprendimai – valstybių narių rankose, jos yra visiškai laisvos daryti, ką mano esant jų piliečių interesais.

Bet plačiau pradėsiu nuo antrojo klausimo – taip, žinoma, protestus matome visur, visame pasaulyje. Beje, nepamirškime, kad visas šis skepticizmas prasidėjo nuo valstybių vadovų – tai nutiko Jungtinėje Karalystėje, JAV ir Brazilijoje. Bet mes galime suvaldyti šiuos protestus aiškindami, pateikdami mokslinius argumentus. Tai įrodo ir tai, kad ES vakcinacijos apimties rodiklis yra labai geras. Ir toliau dirbsime ta linkme.

2021 10 13 06:45
Spausdinti