Meniu
Prenumerata

antradienis, spalio 22 d.


IQ FORUMAS
Tradiciniame IQ forume Utenoje – apie iššūkius ir galimybes regiono verslui
IQ

Klimato kaita, dirbtinis intelektas, geopolitiniai iššūkiai – šie žodžių junginiai mirga žiniasklaidos antraštėse ir tariami įvairiose diskusijose.

Bet kokią įtaką šie reiškiniai daro verslui ir regionams, kaip pasiruošti grėsmėms ir išnaudoti atsiveriančias galimybes? Apie tai šį penktadienį, rugsėjo 13 d., bus diskutuojama tradiciniame IQ forume „Utena 2024. Klimato kaita, geopolitika, dirbtinis intelektas: kaip verslui pasirinkti kryptį?“.

Europos Parlamento narys Virginijus Sinkevičius kalbės apie geopolitines grėsmes, scenarijus ir jų įtaką Lietuvos verslui.

Lietuvos bankų asociacijos prezidentė dr. Eivilė Čipkutė skaitys pranešimą „Verslo finansavimo ateitis: ESG kriterijų atitikimas“. „Swedbank“ ekonomistė Greta Ilekytė apžvelgs klimato kaitos įtaką Lietuvai ir jos ekonomikai.

Ketvirtasis IQ forumo pranešimas skirtas dirbtiniam intelektui. „Agmis“ grupės, EasyFlow.tech verslo plėtros ir operacijų vadovė Vėjūnė Krašinskienė pasakos apie verslo transformaciją su dirbtiniu intelektu ir būdus užtikrinti maksimalią naudą.

Penktasis pranešimas skirtas Utenos regiono įmonių analizei. „Day Q Analytics“ vadovas ir verslo konsultantas Vytautas Siaurusaitis apžvelgs svarbiausius regiono įmonių rodiklius, atskleidžiančius jų stiprybes ir silpnąsias vietas.

Forumą vainikuos diskusija „Utenos regiono perspektyvos ir raidos scenarijai“, kurioje dalyvaus Marijus Kaukėnas, Utenos r. savivaldybės meras, Algirdas Šabūnas, UAB „Nosted &“ generalinis direktorius, ir Sigitas Gailiūnas, Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas.

Forumo rengėjai ir partneriai yra Europos Parlamentas, Utenos rajono savivaldybė, Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų Utenos filialas bei žurnalas IQ. Rėmėjai – Utenos kolegija, „Utenos vandenys“ ir Utenos šilumos tinklai.

Forumas vyks Utenos kolegijos Medicinos fakulteto aktų salėje, Utenio a. 2. Pradžia – 9 val. Renginys nemokamas, tačiau būtina registracija IQ forumo svetainėje.

2024 09 10 11:52
Spausdinti