Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


VIDINIAI NESUTARIMAI
TS-LKD valiai nepaklusęs M. Majauskas praras Biudžeto ir finansų komiteto vadovo postą
BNS
Žygimantas Gedvila/BNS
M. Majauskas.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) valiai palaikyti tik su Vyriausybe suderintus biudžeto siūlymus nepaklusęs Mykolas Majauskas praras Biudžeto ir finansų komiteto vadovo postą.

„Buvo nuspręsta kreiptis į frakciją, kad frakcija deleguotų naują Biudžeto ir finansų komiteto pirmininką. Kiti sprendimai bus priimti Priežiūros komitete“, – žurnalistams po TS-LKD prezidiumo posėdžio teigė konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis.

Anot jo, dėl narystės partijoje sprendimų prezidiumas nepriims, tai gali daryti tik partijos Priežiūros komitetas arba pats M. Majauskas. Komitetas numato rinktis kitą savaitę.

Jis tai pat teigė, kad komitetui palikta spręsti ir dėl kito konservatoriaus Mindaugo Skritulsko, taip pat palaikiusio ne Vyriausybės, o koalicijos partnerių Laisvės sąjungos siūlymą PVM lengvatą maitinimo sektoriui pratęsti iki 2023 metų pabaigos. Vyriausybė siūlė 9 proc. lengvatinį PVM tarifą palikti pusmečiui.

G. Landsbergis tvirtino, kad prezidiumo sprendimo argumentai atskirai M. Majauskui nebebus išdėstyti, nes jie „ne vieną sykį buvo paaiškinti viešumoje“.

„Manau, kad kiekvienas žmogus, dalyvaujantis politikoje, juos suprato ir išgirdo. Ne vieną sykį buvau komentavęs, kad vertinimai ir galimi sprendimai bus priimami po galutinio balsavimo. Tas balsavimas įvyko, įvyko ir vertinimai“, – sakė G. Landsbergis.

Klausiamas, ar M. Majauskui būtų suteikta galimybė grįžti vadovauti komitetui, kaip tai buvo leista padaryti Užsienio reikalų komiteto pirmininkui Žygimantui Pavilioniui, G. Landsbergis teigė: „Į hipotetinius klausimus nenorėčiau atsakinėti“.

„Kiekviena situacija yra konkreti, vertinami konkretūs veiksmai – ir paklydimai, ir pasiekimai“, – kalbėjo jis.

Partijos prezidiumas yra įpareigojęs TS-LKD frakcijos Seime narius neteikti ir nepalaikyti biudžetui iniciatyvų, nederintų su Vyriausybe.

M. Majauskas teigia nematantis dalykinio pagrindo trauktis iš Seimo BFK pirmininko pareigų

Valdančiųjų Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumui pasiūlius ieškoti naujo Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovo, šias pareigas einantis konservatorius Mykolas Majauskas teigia nematantis dalykinio pagrindo trauktis iš pareigų.

„Sąžiningas Konstitucijoje numatytų pareigų vykdymas neturėtų būti pagrindas šalinti iš pareigų“, – BNS sakė jis trečiadienį komentuodamas partijos prezidiumo sprendimą.

„Todėl atsižvelgdamas į komiteto veiklos rezultatus, nematau dalykinio pagrindo trauktis. Seimo dauguma galės tą padaryti paprastu Seimo nutarimu“, – teigė jis.

Parlamentinių komitetų pirmininkus skiria ir atleidžia Seimas.

Pasak M. Majausko, Seimo Biudžeto ir finansų komitetas dirba sklandžiai, sėkmingai patvirtino biudžetą, vykdo parlamentinę kontrolę, vertina mokestinius projektus ir įgyvendina reformas.

„Verta pastebėti, jog net ir dirbdamas mažumoje, komitetas sugeba ne tik apsvarstyti daugiau teisės aktų nei bet kuris kitas Seimo komitetas, bet ir absoliučią daugumą visų sprendimų priimti bendru sutarimu“, – tvirtino komiteto pirmininkas.

Be to, kitą savaitę M. Majausko ir kito konservatoriaus Mindaugo Skritulsko elgesį dar vertins TS-LKD Priežiūros komitetas.

2022 11 23 16:35
Spausdinti