Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


Turkija nori pirkti rusiškas „žemė–oras“ raketų sistemas
BNS
(Reuters nuotr.).

Rusijos ir Turkijos kariniai santykiai tampa vis glaudesni – oficialiai pranešama, kad NATO narė derasi dėl rusiškų zenitinių raketų sistemų S-400 pirkimo.

Ankaros ambasadorius Maskvoje Huseyinas Diriozas teigė, kad jo šalies narystė NATO neužkerta kelio tokiam žingsniui. „Taip, Turkija yra NATO narė, bet NATO narystė neužkerta kelio daugiakryptei Turkijos politikai, įskaitant S-400 pirkimus“, – penktadienį žurnalistams sakė H.Diriozas. Naujienų agentūros „Interfax“ paklaustas, kiek yra pažengęs šis procesas, diplomatas atsakė: „Kalbant apie S-400 pirkimą, derybos ir konsultacijos tęsiasi. Daugiau nieko pasakyti negaliu.“ Birželio pabaigoje Rusijos prezidento Vladimiro Putino padėjėjas karinio bendradarbiavimo klausimais Vladimiras Kožinas sakė, kad S-400 pardavimo Turkijai kontraktas jau suderintas, bet kol kas neišspręstas šio įsigijimo finansavimo klausimas.
S-400 laikomas pažangiausiu Rusijos gamybos zenitinių raketų kompleksu, galinčiu labai tiksliai smogti lėktuvams ir sparnuotosioms raketoms iki 400 km spinduliu
S-400 laikomas pažangiausiu Rusijos gamybos zenitinių raketų kompleksu, galinčiu labai tiksliai smogti lėktuvams ir sparnuotosioms raketoms iki 400 km spinduliu, o balistiniams taikiniams – iki 60 km spinduliu. Rusija 2015 metais dislokavo šią sistemą Sirijoje, kai Ankaros aviacija pasienyje su pietine kaimyne numušė vieną Maskvos pajėgų karo lėktuvą. Po to incidento Ankaros ir Maskvos santykiai kurį laiką buvo smarkiai pašliję, bet vėliau vėl pagerėjo. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama. 
2017 07 15 16:30
Spausdinti