Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KIBERNETINIS SAUGUMAS
Turto bankas patyrė kibernetinę ataką, buvo sutrikusi svetainių veikla
BNS
BNS foto

Turto bankas antradienį patyrė kibernetinę ataką, dėl jos sutriko įstaigos išorinės svetainės turtas.lt, valstybesturtas.lt.

Kaip BNS sakė Turto banko atstovas spaudai Karolis Vaitkevičius, dėl paskirstytos paslaugų trikdymo (DDoS) atakos tinklalapiai neveikė nuo 12.30 val. iki 13 valandos.

Pasak įstaigos, ataka šiuo metu yra suvaldyta ir svetainių veikla atkurta.

„Atakos suvaldymui buvo panaudotas duomenų tinklo srauto ribojimo priemonės, todėl šiuo metu išorinės svetainės yra pasiekiamos tik iš Lietuvos teritorijos“, – informavo K. Vaitkevičius.

Įstaiga tikisi, kad sumažėjus fiktyvių kreipinių skaičiui, srauto ribojimai bus panaikinti.

K. Vaitkevičius sako, kad neatmetama, jog ataka vykdyta dėl pirmadienį paskelbtos elektros energijos taupymo iniciatyvos „putinOut“ užuominos į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

„Vakar paskelbėme apie nacionalinę taupymo iniciatyvą „putinOut“, daug viešai kalbėjome kas kaltas dėl išaugusių energijos kainų. Šiandien patyrėme kibernetinę ataką. Nesame naivūs ir sutapimais netikime. Turint omenyje, kad ataka vykdyta iš užsienio, galime visi maždaug įsivaizduoti, kas už to stovi“, – teigė jis.

Plataus masto kibernetinės atakos prieš Lietuvos institucijas ir verslą buvo vykdytos birželio pabaigoje, jos kartojosi liepą.

2022 08 30 15:48
Spausdinti