Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


KARAS UKRAINOJE
Ukrainos žvalgyba paskelbė Europoje veikiančių įtariamų Rusijos FSB agentų sąrašą
BNS
Unian

Ukrainos žvalgybos tarnybos pirmadienį paskelbė Europoje veikiančių šimtų įtariamų Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) agentų sąrašą, kuriame taip pat yra viena su Lietuva siejama pavardė.

Naujienų agentūra „Unian“ citavo Ukrainos gynybos žvalgybos Vyriausiosios žvalgybos valdybos (HUR) pranešimą, kuriame sakoma, kad tarnyba paviešino 620 numanomų agentų sąrašą, įskaitant jų vardus, informaciją apie darbo vietą, registracijos adresus ir pasų duomenis.

„Kiekvienas europietis turi žinoti jų vardus“, – sakoma per „Facebook“ paskelbtame HUR pranešime.

Visas šių asmenų sąrašas yra paskelbtas HUR tinklalapyje.

Viena iš jame paskelbtų pavardžių yra siejama su Lietuva. HUR numanomų agentų sąraše nurodoma, kad su FSB bendradarbiauja Anastasija Ručkina, kurios gyvenamoji vieta registruota Klaipėdoje.

„Unian“ nurodė, kad Ukrainos karinės kontržvalgybos pareigūnai neseniai vakariniame Užhorodo mieste sulaikė Rusijos diversantų grupę, vadovaujamą vieno FSB agento, esą turėjusią organizuoti pasikėsinimą į Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio gyvybę ir surengti išpuolių Kyjive ir kituose Ukrainos regionuose.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 28 14:38
Spausdinti