Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


SEIMAS
V. Blinkevičiūtė: kalbos apie pirmalaikius rinkimus – nerimtos
BNS
BNS
Vilija Blinkevičiūtė.

Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė kalbas apie naujas koalicijas Seime ir pirmalaikius rinkimus vadina nerimtomis, o situaciją Seime – vaikų žaidimu dvejose skirtingose smėlio dėžėse.

„Pasigirsta tam tikri svaičiojimai ar galima ir švelniau – pamąstymai apie naujas valdančiąsias koalicijas. (...) Tai nerimta. Šitų dienų kontekste tai, kas vyksta, tai yra nerimta. Kaip ir kalbos apie pirmalaikius rinkimus“, – šeštadienį socialdemokratų partijos tarybos posėdyje pareiškė V. Blinkevičiūtė.

„Galios žaidimai, kas stipresnis – pozicija ar opozicija – turbūt, žmonėms jau nebetinka, nes Seimas ir Vyriausybė yra tos vietos, kur turi būti sprendžiamos svarbiausios žmonių problemos“, – tvirtino socialdemokratų lyderė.

V. Blinkevičiūtės teigimu, sprendimus dėl Seime susidariusios situacijos, kai paralyžiuotas parlamento darbas, reikia surasti ir kaip galima tai greičiau padaryti.

„Seimas lyg vaikų darželis dirba arba žaidžia dvejose skirtingose smėlio dėžėse“, – teigė V. Blinkevičiūtė.

Konfliktas tarp valdančiųjų ir opozicijos kilo po to, kai Seimas svarstė opozicijos inicijuotą interpeliaciją žemės ūkio ministrui.

Opozicijos iniciatyva balsavime dėl interpeliacijos buvo padaryta pertrauka, tikintis pakeisti politinių jėgų pusiausvyrą, tačiau valdantieji dieną anksčiau sušaukė nenumatytą posėdį, per kurį buvo pritarta ministro Kęstučio Navicko atsakymams, bet protestuodama opozicija nutarė nedalyvauti Seimo posėdžiuose ir renkasi posėdžiauti alternatyviai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.

2022 06 18 10:51
Spausdinti