Meniu
Prenumerata

penktadienis, spalio 18 d.


BALTARUSIJOS OPOZICIJA
V. Cepkala: reikia laukti juodosios gulbės interviu
Evaldas Labanauskas, IQ biuro Briuselyje vadovas
Scanpix
V. Cepkala.

Praėjus ketveriems metams po masinių protestų Baltarusijoje Valerijus Cepkala, vienas iš drįsusių mesti iššūkį diktatoriui Aliaksandrui Lukašenkai, netrykšta optimizmu. IQ biuro Briuselyje vadovas Evaldas Labanauskas su V. Cepkala kalbėjosi apie opozicijos veiklą ir Baltarusijos ateitį.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

– Kaip dabar atrodo Baltarusijos opozicija?

– Tada, 2020-aisiais, buvo sąlyginė opozicija. Tie, kurie nusprendė mesti iššūkį A. Lukašenkai, jo diktatoriškam režimui dalyvaudami rinkimų kampanijoje, kaip yra normalu Vakaruose, Baltarusijoje tapo ne tik opozicija, bet ir nusikaltėliais. Tai visų pirma Siarhejus Cichanouskis, kuris iš rinkimų kampanijos išjungtas ankstyvajame etape ir pasodintas į kalėjimą, Viktoras Babaryka ir aš. Mes buvome trys pagrindiniai kandidatai į prezidentus.

2024 10 17 06:45
Spausdinti