Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


VIZITAS
V. Čmilytė-Nielsen lankosi Kyjive
BNS
BNS Foto

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ketvirtadienį lankosi Kyjive.

Parlamento vadovė apie iš anksto neskelbtą vizitą į Rusijos invaziją patiriančią Ukrainą pranešė socialiniame tinkle „facebook“.

„Šiandien aš Kyjive. Kupiname drąsos ir tikėjimo. Šiandien jau 29 karo dienomis per daug. Kiekviena karo minute per daug“, – įraše sakė parlamento pirmininkė.

Seimo vadovė pažymėjo, kad ukrainiečiai su ginklu rankoje kovoja ne tik už savo laisvę ir suverenitetą, bet ir visos Europos laisvę.

Pasak Seimo pirmininkės, Europa savo ruožtu dabar turi padėti Ukrainai, tiek humanitarine, tiek karine pagalba, taip pat diplomatinėmis priemonėmis.

„Tačiau vis dar neužtenka to, kas padaryta. Privalome kasdien reikalauti, kad būtų nutraukta brutali agresija, atkurtas Ukrainos teritorinis vientisumas. Privalome ir toliau nuosekliai padėti realia gynybine, politine, finansine, humanitarine ir kitokia pagalba. Užtikrinti Ukrainos oro gynybą. Kuo greičiau suteikti Ukrainai Europos Sąjungos šalies kandidatės statusą“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Ukrainos Aukščiausioje Radoje V. Čmilytė-Nielsen lankėsi su Latvijos ir Estijos parlamentų vadovais.

Apie Seimo pirmininkės vizitą Ukrainoje nebuvo skelbta iš anksto. Seimo valdyba ją kovo 23–25 dienomis yra su darbo vizitu komandiravusi į Liubliną, Lenkijos miestą netoli sienos su Ukraina.

Seimo pirmininkės atstovė spaudai Ilona Petrovė vizito išvakarėse detalesnės informacijos apie komandiruotę į Lenkiją BNS nepateikė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 24 15:03
Spausdinti