Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


SUSITIKIMAS SU LIUKSEMBURGO PREMJERU
V. Čmilytė-Nielsen: svarbu išlaikyti strateginę kantrybę, nes Rusija bandys ją palaužti
BNS
Erikas Ovčarenko/BNS
V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pirmadienį susitikusi su Liuksemburgo premjeru Xavieru Betteliu pabrėžia regioninio bendradarbiavimo svarbą, įskaitant trijų Baltijos ir Beniliukso šalių formatą.

Pasak parlamento vadovės, šiuo metu svarbu išlaikyti strateginę Vakarų partnerių kantrybę, Rusijai siekiant ją palaužti, ir laikytis principo „vienas už visus, visi – už vieną“, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

„Rusija bandys mus palaužti strateginės kantrybės lenktynėse, todėl labai svarbu nepasiduoti. Privalome nebefinansuoti agresorės karo mašinos, užtikrintai įgyvendindami numatytas sankcijas ir priimdami reikalingus sprendimus, kad taptume nepriklausomi nuo Rusijos energijos“, – pranešime spaudai cituojama V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkė susitikime su Lietuvoje viešinčiu Liuksemburgo ministru pirmininku dar kartą atkreipė dėmesį, kad Rusijos pradėtas karas – ne tik karas Ukrainoje.

„Tai karas su visu demokratiniu pasauliu. Todėl Europa privalo nesustoti ir padėti Ukrainai jį laimėti“, – pabrėžia V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkė kaip svarbų paramos Ukrainai ženklą įvardija Europos Sąjungos šalies kandidatės statuso suteikimą.

„Lietuva teikia ekspertinę pagalbą, kad kuo greičiau būtų pradėtos derybos dėl stojimo. Be to, ES ir NATO sąjungininkės privalo toliau teikti ilgalaikę karinę, finansinę ir humanitarinę paramą“, – sako Seimo pirmininkė.

Pasak Seimo pirmininkės, dėl regiono saugumo Lietuva užtikrins pakankamas išlaidas gynybai, investuos į infrastruktūrą ir priimančiosios šalies paramos paketą dislokuotiems sąjungininkų kariams.

2022 09 05 14:32
Spausdinti