Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KAUNAS
V. Matijošaitis varžysis dėl trečios kadencijos Kauno mero poste
BNS
BNS
V. Matijošaitis.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis penktadienį paskelbė, kad varžysis dėl trečiosios kadencijos šiame poste.

„Esu principingas žmogus. Niekada nedarau lengvabūdiškų žingsnių, o šiuo atveju jaučiu didelę atsakomybę mažiausiai prieš trečdalį milijono gyventojų. Taigi nutariau paskutinį kartą atsiklausti savo darbdavių – kauniečių, ar galime dirbti toliau? Savo valią visus kviečiu išreikšti savivaldos rinkimuose kovo 5 dieną“, – BNS perduotame komentare sako meras.

V. Matijošaitis teigia, kad priimant šį sprendimą prisidėjo į jį asmeniškai nukreiptos „pastarojo meto oponentų provokacijos“.

„Turbūt tuo labiausiai ir skiriuosi nuo kai kurių politikos veikėjų: anie verčiau savo laiką, jėgas taškys apkalboms ir šmeižtui, negu idėjoms, naudingiems pasiūlymams, konkretiems darbams. Savo adresu įvairaus purvo esu sulaukęs nemažai, ypač dabar, kai rinkimai jau visai ant nosies. Bet ne veltui esu pravardžiuojamas krabu – turiu kietą šarvą, moku atsitraukt nuo pigių intrigų ir koncentruotis į darbus“, – teigia Kauno meras.

Pastaruoju metu jis sulaukė kritikos dėl su užsitęsusio jam priklausančios „Vičiūnų grupės“ verslo Rusijoje pardavimo, tiek dėl tyrimo apie galbūt neskaidrų jo šeimos vykdytą sklypų Kaune įsigijimą.

Meras teigė, kad sprendimas kandidatuoti nebuvo „greitas ir paprastas“.

V. Matijošaičio vadovaujamam „Vieningam Kaunui“ taryboje šiuo metu atstovauja 32 iš 41 tarybos nario.

Savivaldos rinkimuose V. Matijošaitis dalyvauja su visuomeniniu komitetu. Kaunui jis vadovauja nuo 2015 metų.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks kitų metų kovo 5 dieną.

Kad sieks Kauno miesto mero posto anksčiau yra paskelbę Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Kauno skyriaus pirmininkas Gintautas Labanauskas, „valstietis“ Aurelijus Veryga, konservatorius Vytautas Juozapaitis, socialdemokratas Darius Razmislevičius, liberalė Nijolė Putrienė, „darbietis“ Marijus Velička. Laisvės partija kandidatu į Kauno merus kelia prodiuserį Mantą Bertulį.

2022 12 02 09:24
Spausdinti