Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


PARTIJOS
V. Pranckietis iš politikos nesitraukia, susitiks su R. J. Dagiu
Margarita Vorobjovaitė
Fotobankas

Seimo pirmininko postą ir jam skiriamą valstybinę apsaugą išsaugojęs Viktoras Pranckietis artėjančiuose rinkimuose svarsto kandidatuoti vienmandatėje apygardoje kaip nepriklausomas kandidatas, tačiau atskleidžia, kad planai gali keistis.

Lankydamasis laidoje „Alfa taškas“ V. Pranckietis patvirtino planus likti politikoje ir dalyvauti artėjančiuose rinkimuose, tačiau tikino, kad su valstiečiais jo keliai išsiskyrė negrįžtamai.

V. Pranckietis paliko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą, su kuria pateko į Seimą, po kilusio skandalo, kai valdantieji siekė Seimo pirmininko atstatydinimo iš pareigų.

V. Pranckietis atskleidė, kad kartu dalyvauti rinkimuose jį kvietė ne viena partija, taip pat – dar besikuriantys politiniai judėjimai.

„Galiu pasakyti, kad pasiūlymų gavau iš praktiškai visų partijų, kurios yra Seime, ir net iš tų, kurios dar tik kuriasi. Turbūt, nė vieno neįžeidžiant, reikėtų sakyti, kad aš kol kas tikrai neturiu ką pasirinkti“, – komentuodamas galimą partijos pasirinkimą kalbėjo V. Pranckietis.

Vieno tokių judėjimų iniciatorius, buvęs konservatorius, o dabar savo partiją ketinantis steigti Rimantas Jonas Dagys artimiausiu metu žada apsilankyti pas V. Pranckietį, tai patvirtino abu politikai.

„Daug reikalų susikaupė. Susitiksime, pasikeisime informacija apie tai, kas vyksta, kokie mūsų požiūriai į įvairius klausimus, matysime“, – paklaustas apie susitikimą su V. Pranckiečiu sakė R. J. Dagys.

Jis pridūrė, kad dabartinis Seimo pirmininkas būtų laukiamas bendražygis jo kuriamame krikščioniškame judėjime: „Aš manau, kad reikia vienytis“, – sakė buvęs konservatorius.

Vasarį steigiamos partijos tikslas – Seimo rinkimai, tačiau R. J. Dagys tikina, kad kol kas neaišku, kas ves partijos sąrašą.

R. J. Dagio teigimu, vertybių požiūriu jo ir V. Pranckiečio nuomonės panašios. „Manau, kad jo pažiūros yra artimos. Nepaisant kai kurių nesutarimų vienais ar kitais klausimais, bendras nusiteikimas, krikščioniškos vertybės, jo praktika, dalyvavimas, buvimas kartu su krikščioniška bendruomene liudija, kad jam šios mintys tikrai nesvetimos“, – konstatavo R. J. Dagys.

Seimo pirmininkas kalbėti apie prisijungimą prie naujos partijos neskuba. Jis teigia visų pirma norintis susipažinti su R. J. Dagio kuriamos partijos programa.

„Norėčiau įsigilinti į programą ir matyti, kokia ji. Turint galvoje menamą programą sudėtinga ką nors sakyti, kokia ta idėja yra ir kokiu lygiu išvystyta, tačiau mūsų ES yra susikūrusi ant krikščioniškų pamatų, tuo turbūt niekas neabejoja, todėl krikščioniškos pakraipos partija visuoment galėtų rasti savo rinkėją, savo atstovus ir išsirinktų atstovus į Seimą“, – konstatavo V. Pranckietis.

2020 01 30 15:51
Spausdinti