Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


„Valstiečių“ ir konservatorių sutartis supykdė socialdemokratą J. Oleką
BNS
(BNS nuotr.).

„Valstiečių“ raštiškas įsipareigojimas pratęsti šildymo lengvatą bei konservatorių pažadėjimas paremti urėdijų reformą labai nepatiko Socialdemokratų partijos frakcijos nariui Juozui Olekui. Šis apkaltino koalicijos partnerius ir opozicijos atstovus prekyba poveikiu.

„Šiandien mes matome kitą dalyką – vos ne oficialią prekybą poveikiu. Aš girdėjau, kad vienos frakcijos vadovas pažadėjo: jeigu jūs paremsite tą įstatymo projektą, mes paremsime šitą įstatymo projektą, jeigu jūs paremsite tą projektą, tai mes paremsime šitą“, – antradienį Seime svarstant Miškų įstatymo pataisas pareiškė J.Olekas Susitarimą antradienį pasirašė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis, premjeras Saulius Skvernelis ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis. Susitarime pažymima, kad siekiant Lietuvos narystės Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje pratęstoje pavasario sesijoje Miškų įstatymo pakeitimai dėl valstybinių miškų valdymo pertvarkos bus priimti su pasiūlymais, kurie suderinti su Vyriausybės pozicija. Kitu punktu susitariama, kad Vyriausybės teikimu nuo 2017 metų rudens šildymo sezono „siekiant mažinti gyventojų energetinį skurdą ir socialinę atskirtį“ bus įvedamas lengvatinis PVM tarifas šildymui, o tam reikalingus teisės aktus bus siekiama priimti iki spalio 1 dienos.
Vyriausybės teikimu nuo 2017 metų rudens šildymo sezono „siekiant mažinti gyventojų energetinį skurdą ir socialinę atskirtį“ bus įvedamas lengvatinis PVM tarifas šildymui, o tam reikalingus teisės aktus bus siekiama priimti iki spalio 1 dienos.
„Mes užsakome įvairius STT tyrimus ir kitus dalykus apie prekybą poveikiu. Tai kas čia vyksta Seime? Tai toks pat atviras turgus“, – antradienį pareiškė J.Olekas. Tuo metu Seimo pirmininkas „valstietis“ Viktoras Pranckietis iš Seimo tribūnos užsiminė apie kitokį poveikį. Anot jo, suinteresuoti asmenys darė spaudimą vienmandatėse apygardose išrinktiems parlamentarams, kad jie nepalaikytų urėdijų reformos. „Dėl vienmandatininkų. Aš paprašysiu: tyliai, ramiai nulenkite akis visi tie, kuriems buvo pasiūlytas poveikis sąžine, poveikis prekyba arba kitoks poveikis. Jeigu sakysite, kad nebuvo, aš nepatikėsiu, nes žinau, kad buvo“, – pareiškė parlamento vadovas. Po šių žodžių Seimo salėje kilo pasipiktinimo triukšmas. V.Pranckiečio teigimu, šis triukšmas taip pat įrodo jo žodžių teisingumą. „Esu įsitikinęs, kad taip buvo. Tie, kas nepasidavė, yra šaunuoliai“, – sakė jis. Valdančiąją koaliciją sudaro LVŽS ir Socialdemokratų partija. Tačiau socialdemokratai neremia „valstiečių“ teikiamos urėdijos reformos. Kad ji būtų priimta, šie turi ieškoti opozicijos paramos. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama. 
2017 07 11 15:10
Spausdinti