Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


RINKIMAI
Vilniaus mero rinkimus laimėjęs V. Benkunskas: širdyje tikėjau pergale
ELTA
Andrius Ufartas/ELTA
Valdas Benkunskas su žmona Vismante.

Preliminariais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, Vilniaus mero rinkimus laimėjęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos atstovas Valdas Benkunskas teigia santūriai besidžiaugiantis pergale ir jau galvojantis apie būsimus darbus. Pirmaisiais savo darbais jis įvardijo politinės komandos ir valdančiosios koalicijos sostinėje suformavimą.

„Nuotaikos kaip pabaigus didelį maratoną, pirmiausia, ir, aišku, labai smagu, kad baigės su dideliu vilniečių pasitikėjimu, kuris, pirmiausia, yra įsipareigojimas ir didžiulė atsakomybė. Santūrus džiaugsmas ir jau galvojimas apie būsimus darbus“, – žurnalistams sekmadienio vakarą sakė V. Benkunskas.

Konservatorius teigė manantis, kad už jį vilniečiai balsavo, nes patikėjo jo programa ir norėjo, kad „Vilnius judėtų į priekį“.

V. Benkunskas teigė tikėjęsis, kad kova antrajame rinkimų ture su partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovu Artūru Zuoku bus nelengva.

„Nežinau galutinės persvaros, bet pergale širdyje tikrai tikėjau. Tai leido, aišku, pajusti po pirmojo rinkimų turo tas nelauktas palaikymas, o dabar, antrajame rinkimų ture, buvo intensyvi kova, panašaus atstumo ir tikėjaus, galvojau, kad bus artima kova, o finalas yra toks, kad skamba „Queen“, – dėstė TS-LKD atstovas.

Pirmaisiais savo darbais, pradėjus vadovauti Vilniui, V. Benkunskas įvardijo politinės komandos, valdančiosios koalicijos suformavimą. Tada, anot jo, reikės imtis darbų programos vykdymo.

V. Benkunskas vylėsi, kad formuoti valdančiąją koaliciją Vilniaus taryboje nebus sunku, mat, anot jo, su potencialiais partneriais pokalbiai jau yra pradėti. Be to, jo teigimu, konservatoriai yra iškovoję pakankamai mandatų, kad galėtų kontroliuoti koalicijos formavimo procesą.

„Surinkti koaliciją, kuri veiktų vertybiniu, programiniu pagrindu, neturėtų būti sunku“, – dėstė politikas.

VRK duomenimis, Vilniuje suskaičiavus balsus 143 iš 156 apylinkių, sostinės mero rinkimuose pirmauja V. Benkunskas, kuris gavo 51 proc. rinkėjų balsų, A. Zuokas – 48 proc. balsų.

Vilniaus miesto savivaldybės taryboje TS-LKD iškovojo 19 mandatų, po 9 – partija „Laisvė ir teisingumas“ ir Laisvės partija, 7 – Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, 4 – Lietuvos socialdemokratų partija, 3 – Nacionalinis susivienijimas.

2023 03 20 07:06
Spausdinti