Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


VILNIUS
Vilniaus miesto savivaldybę palieka vyriausiasis architektas M. Pakalnis
BNS
Marius Morkevičius/ELTA
M. Pakalnis.

Vilniaus miesto savivaldybę palieka penkerius metus pareigas ėjęs Vilniaus vyriausiasis architektas Mindaugas Pakalnis.

Vilniaus miesto savivaldybė antradienį pranešė, kad M. Pakalnis bendru šalių sutarimu iš darbo išeina nuo rugpjūčio 7 dienos.

Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas pranešime sako, kad M. Pakalnis, eidamas vyriausiojo architekto pareigas, „į Vilniaus miestą atnešė daug gerų pokyčių“, bet dabar žengiama į kitą etapą miesto plėtroje ir urbanistikoje.

„Žengsime į kitą etapą miesto plėtroje ir urbanistikoje – jau atlikome struktūrinius pokyčius, kurie leis sujungti techninius procesus, susijusius su statybos leidimų išdavimu, ir konceptualius miesto urbanistinio veido formavimo darbus. Šie pokyčiai leis greičiau ir kokybiškiau vykdyti miesto plėtros politiką“, – sako meras.

M. Pakalnis 1998–2013 metais dirbo Vilniaus miesto savivaldybės įmonėje „Vilniaus planas“ (nuo 1998 metų – projektų vadovas, nuo 2004 metų – vyriausiasis architektas). Nuo 2016 metų jis ėjo Vilniaus savivaldybės Miesto plėtros departamento direktoriaus, vyriausiojo architekto pareigas.

„Ačiū merui Remigijui, pakvietusiam, pasitikėjusiam ir leidusiam kurti. Sėkmės merui Valdui, toliau kuriant ambicingą, žalią ir pilną gyvybės nuostabųjį Vilnių. Drąsos ir nuoseklumo tam, kam atiteks šios velniškai įdomios ir sunkios pareigos“, – pranešime sako M. Pakalnis.

Kaip skelbia savivaldybė, kol bus ieškoma, kas galėtų užimti vyriausiojo architekto poziciją, jo pareigas laikinai eis Teritorijų planavimo ir plėtros projektų skyriaus vedėjas Benius Bučelis.

2023 08 01 10:16
Spausdinti