Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


MOKSLAS
Vilniaus universitetas telks politinės komunikacijos tyrėjus, tyrimų centrui vadovaus L. Kontrimas
Pranešimas spaudai
E. Babenskas
L. Kontrimas vadovaus Politinės komunikacijos tyrimų centrui.

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete įkurtas Politinės komunikacijos tyrimų centras. Jam vadovauti pakviestas komunikacijos specialistas, politologijos mokslų doktorantas Linas Kontrimas.

Pasak VU Komunikacijos fakulteto dekanės Renatos Matkevičienės, politinė komunikacija tapo ir išliks svarbia demokratijų politinio gyvenimo dalimi. Jos formos keičiasi, tampa rafinuotesnės, o žiniasklaidos, visuomenės, politikos santykiai reikalauja nuolatinio mokslininkų dėmesio ir analizės.

„Vilniaus universitete yra kolegų, kurie jau kurį laiką vykdo politinės komunikacijos lauko tyrimus. Žingsnis po žingsnio mes juos telksime ir mūsų Komunikacijos fakultete, kad galėtume analizuoti politinės komunikacijos tendencijas, mokslo kalba apibrėžti Lietuvos politinės komunikacijos ypatumus“, – sakė R. Matkevičienė.

Centro kūrimo iniciatorius L. Kontrimas atskleidė, kad darbo planų yra keleriems metams, o pirmiems žingsniams ir komandos bei partnerių telkimui skirti 2024-ieji: „Vyks net treji rinkimai. Matysime visokių politinių spektaklių, būsime stebėtojai pakilimų, nuopolių, manipuliacijų, o ir tinkamos agitacijos. Tad kiti metai yra labai geras startas Politinės komunikacijos tyrimų centrui.“

L. Kontrimas nesureikšmina to, kad politinės komunikacijos tyrimai nėra naujas dalykas, jie Lietuvoje jau yra vykdomi. L. Kontrimas, remdamasis savo patirtimi vizituojant garsius Europos ir JAV universitetus, pasidžiaugė, kad bus galima didinti tokių tyrimų kiekį Lietuvoje, bendradarbiauti, dalytis savo idėjomis ir įžvalgomis bei didinti mūsų šalies žinomumą gausinant tyrimus iš reikalingos ir labai svarbios tyrimų srities.

Centras bendradarbiaus su kitais šalies bei užsienio universitetais, žiniasklaidos priemonėmis bei pilietinėmis organizacijomis. Jau kitų metų pavasarį VU bus surengtas tarptautinis simpoziumas rinkimų tema.

„Jau sutarėme su vienu ryškiausių ir žinomiausių šios srities tyrėjų pasaulyje atvykti ir skaityti pagrindinį pranešimą. Toks renginys prieš pat rinkimų vajų bus stiprus šviežios minties gūsis tiems, kurie nori giliau, detaliau suprasti procesus, vykstančius medijų ir politikos sankirtose“, – sakė L. Kontrimas.

2023 12 15 10:39
Spausdinti