Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


RINKIMAI 2024
VRK oficialiai įregistravo tris kandidatus prezidento rinkimuose
ELTA
ELTA
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) patvirtino antrosios kadencijos siekiančio Gitano Nausėdos, konservatorių keliamos Ingridos Šimonytės bei Laisvės partijos atstovo Dainiaus Žalimo kandidatūras prezidento rinkimuose.

Ketvirtadienį VRK bendru sutarimo patvirtino, kad G. Nausėda, I. Šimonytė ir D. Žalimas atitinka Rinkimų kodekse numatytus reikalavimus, pateikė pareiškinius dokumentus, surinko ne mažiau kaip 20 tūkst. rinkėjų parašų bei sumokėjo beveik 9 tūkst. eurų siekiantį rinkimų užstatą.

Kaip pranešta anksčiau, G. Nausėda pateikė VRK daugiau kaip 36 tūkst. parašų, I. Šimonytė, rinkusi rėmėjų parašus tik elektroniniu būdu, pristatė per 33 tūkst., o D. Žalimas – per 22 tūkst. parašų.

Pretendentai į kandidatus turėjo pateikti ne mažiau kaip 20 tūkst. rinkėjų parašų iki kovo 28 d. VRK, patikrinusi šiuos parašus ir kitą politikų pareiškiniuose dokumentuose nurodytą informaciją, priima sprendimus dėl oficialaus kandidato statuto suteikimo.

Dėl kitų pretendentų į kandidatus – savarankiškai išsikėlusių Igno Vėgėlės ir Eduardo Vaitkaus, partijos „Nemuno aušra“ įkūrėjo Remigijaus Žemaitaičio, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ keliamo Giedrimo Jeglinsko, Darbo partijos pirmininko Andriaus Mazuronio – VRK turėtų apsispręsti iki balandžio 11 d.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužės 12 dieną.

2024 04 04 11:25
Spausdinti