Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


COVID-19
Vyriausybė tarsis dėl galimybių paso nuo 12 metų ir privalomo nuotolinio darbo
BNS
Fotobankas
Galimybių pasas.

Vyriausybė trečiadienį svarstys, ar reikalauti galimybių paso jau iš 12-mečių, grąžinti privalomą nuotolinį darbą, kai tai leidžia darbuotojų funkcijos.

Tai numatyta Ministrų kabineto pasitarimui pateiktame dokumente, kur išvardijami planuojami nauji pakeitimai, atsižvelgiant į nepalankią epidemiologinę situaciją.

Be kitų teikiami siūlymai griežtinti pandemijos valdymą, įpareigoti gyventojus dėvėti tik medicinines kaukes ar respiratorius, kur tai yra būtina, nustatyti, jog po rizikos sąlyčio su sergančiaisiais izoliuotųsi net ir skiepyti asmenys – iki tol, kol gaus neigiamą tyrimo atsakymą.

Taip pat siūloma įvertinti galimybę drausti furšetus viešojo maitinimo įstaigose, trumpinti laiką, po kurio jau galima pasiskiepyti stiprinančiąja vakcinos nuo COVID–19 doze, nuo dabar esančio pusmečio iki keturių mėnesių.

Dar viena svarstoma iniciatyva – galimybių pasui nustatyti galiojimo terminą, septynis mėnesius.

Aptariami ir veiklos ribojimai

Dokumente, kurį turėtų pristatyti sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, numatyti ir galimi ribojimai, jei COVID-19 gydymui skirtų užpildytų reanimacijos lovų ligoninėse skaičius pasiektų 240.

Siūloma, kad tokiu atveju būtų draudžiami renginiai, o profesionalaus sporto renginiai vyktų be žiūrovų, būtų vėl svarstomi ir prekybos ploto ribojimai, naktinių klubų, viešojo maitinimo įstaigų, nebūtinųjų prekių parduotuvių, laisvalaikio ir pramogų paslaugų uždarymas arba darbo laiko ribojimas.

Scenarijuje taip pat numatytas nuotolinio darbo, nuotolinio ugdymo ir aukštojo mokslo įvedimas, neformalaus ugdymo bei susibūrimų ribojimas.

Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 3028 nauji COVID-19 atvejai, mirė 30 žmonių. 25 mirusieji buvo neskiepyti arba paskiepyti nepilnai.

Ligoninėse šiuo metu gydomi 1843 COVID-19 sergantys žmonės – keliomis dešimtimis mažiau nei prieš parą, 144 iš jų – reanimacijoje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 11 10 15:31
Spausdinti