Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


IŠMANUSIS KAMPELIS
„Huawei FreeBuds 4i“: proga pasijusti nesupančiotam laidais ir neapiplėštam
IQ

Išmaniųjų telefonų pirkėjai, įpratę kartu su nauju įrenginiu gauti ir ausinių komplektą, jau keletą metų suraukę kaktas žiūri į belaides mažytes ausines, kurių kainos perkopia 100 eurų.

Žinoma, yra pigių alternatyvų. Bet jei nori, kad ausinės būtų „Apple“, „Samsung“ ar „Huawei“, kaip tavasis telefonas, ar geros reputacijos garso sistemų gamintojo, be 100 su virš eurų vargiai išsisuksi. Iki šiol.

„Huawei“ ką tik rinkai pristatė „FreeBuds 4i“ belaidžių ausinių modelį, kurio kaina skirtingose parduotuvėse dažniausiai neviršija 70 eurų.

Taigi, ką gausime už šiuos pinigus?

Klasikinį dizainą. „FreeBuds 4i“ gana panašios į tokio tipo ausinių pradininkės „Apple“ pirmosios (ir vėlesnių) kartos gaminius – gana ilgomis kojelėmis ir klasikinės, jeigu taip galima pavadinti palyginti naujus prietaisus, formos. Tiesa, pirkėjai galės pasirinkti ne būtinai labiausiai įprastą baltą spalvą – yra ir juodų, ir raudonų gaminių su tokios pat spalvos įkrovimo dėklu. Pastarojo dizainas primena nedidelį viešbučio muilo gabaliuką, o aptakių formų dėklą patogu nešioti netgi kelnių kišenėje.

Ausines suporuoti (be jokių kaprizų) su telefonu galima tiesiog „Bluetooth“ ryšiu. Tiesa, ne tik iš „Android“ ar „Huawei AppGallery“, bet ir iš „AppStore“ galima atsisiųsti „Huawei AI Life“ programėlę ir ja valdyti ausines, nors funkcijų nėra daug. Galima pasirinkti triukšmo pašalinimo režimą (jį išjungti, įjungti ar pasirinkti dalinį) bei nustatyti, kokias užduotis vykdys telefonas du kartus bastelėjus pirštų į vieną ar kitą ausinę (sustabdys grotuvą, perjungs kitą dainą ir pan.).  

„AI Life“ pateikiama informacija, kiek energijos (procentais) liko kairėje ir dešinėje ausinėje bei įkrovimo dėkle. Nežinia kodėl, bet vienodai naudojant abi ausines, kairioji visuomet „mirdavo“ pirma. Ir, kaip bet kuri mirtis, užklupdavo netikėtai, nes įpratus prie laidinių ausinių nesusiformavo refleksas kaskart pasitikrinti energijos likučius.  

Gamintojai teigia, kad pilnai įkrautos ausinės groja net 10 valandų, o dėkle esančios energijos turėtų pakakti 22 valandoms. Koronaviruso ir karantino įkalintame pasaulyje tai nėra taip aktualu, bet ausinės turėtų „išgyventi“ ir keliones lėktuvu su trimis persėdimais. Kada nors ateityje.

Garso kokybė taip pat daugiau nei pakenčiama – neprilygsta ausis apgaubiančiam AKG modeliui už kelis šimtus eurų, bet net negalima lyginti su tomis, kurias nemokamai dar randate naujo telefono dėžutėje.

Verdiktas: „Huawei FreeBuds 4i“ sąlyginai pigus bilietas į belaidžio garso pasaulį.

„Huawei FreeBuds 4i“, consumer.huawei.com/lt, kaina 69 eurai

2021 05 04 17:36
Spausdinti