Meniu
Prenumerata

trečiadienis, birželio 26 d.


IŠMANIEJI ĮRENGINIAI
„Huawei Watch 4 Pro Space Edition“: kas sieja laikrodį ir kosmosą?
Alfa.lt
IQ
„Huawei Watch 4 Pro Space Edition“.

„Huawei Watch 4 Pro“, pristatytas praėjusiais metais, jau ir taip buvo vienas solidžiausių išmaniųjų laikrodžių. Dabar ant prekystalių keliauja dar prašmatnesnė „Space Edition“ versija. Kuo ji ypatinga?

Kaip jis atrodo?

Tai – automobilių entuziastų išbandytas triukas. Nudažykite automobilį matiniais dažais ar padengkite specialia plėvele ir jis taps išskirtiniu. O jei ir prieš tai buvo išskirtinis, tai tuo labiau trauks aplinkinių dėmesį. Su „Huawei Watch 4 Pro“ nutiko būtent tokia istorija. „Space Edition“ modelio tamsiai pilkas matinis korpusas, pagamintas iš aerokosminės klasės titano, iš esmės tą patį laikrodį pakylėjo pakopa aukščiau.

Bet tai dar ne viskas. „Watch 4 Pro“ akį traukė sferinio safyro stiklo ciferblatu, kuris ne plokščias, kaip įprasta daugeliui išmaniųjų, bet išgaubtas. „Space Edition“ modelyje ciferblatas apjuostas raudonu-juodu nanokristaliniu rėmeliu. Dvispalvis keraminis rėmelis iš tiesų yra kertinis dizaino elementas. Raudona spalva išgauta keraminę medžiagą kaitinant 1500 laipsnių temperatūroje, o pats procesas, susidedantis iš daugiau nei 24 keturių etapų, trunka visą savaitę.

Net ir nežinant šios informacijos „Space Edition“ atrodo ir prabangus, ir novatoriškas vienu metu. „Huawei“ rinkodarininkai tai pavadino LAVAL dizaino filosofija, apeliuodami į svarbią raketų variklių dalį, specialų antgalį, pavadintą jo išradėjo švedų inžinieriaus Gustafo de Lavalo vardu.

„Watch 4 Pro“ versija buvo siūloma su metaline arba odine apyranke, tačiau „Space Edition“ apsiriboja tik titanu. Visiškai logiška. Tokiam masyviam laikrodžiui odinė apyrankė nelabai tinka ir atrodo kaip svetimkūnis. Dėžutėje rasite keletą apyrankės grandžių storesniems riešams, juos prisegti ar atsegti galima tiesiog pirštais.

IQ
„Huawei Watch 4 Pro Space Edition“.

„Space Edition“ versijai sukurtas ir specialus ciferblato veidas. Jį palietus ekraną perskrodžia tarsi iš raketos variklio besiveržianti liepsna, kurios spalva priklauso nuo laikrodžio baterijos energijos likučio. Yra ir veidas su zodiako ženklais – tinka kosminiai temai, bet ne itin verslo klasės laikrodžiui. Žinoma, iš begalinės lyg kosmosas galerijos galite atsiųsti įvairiausių nemokamų ar kelis eurus kainuojančių ciferblato užsklandų. Jos skirstomos į tris kategorijas pagal tai, kiek baterijos energijos eikvoja.

Paveldėtas ekranas ir baterija

Kitos „Space Edition“ dalys paveldėtos iš pernai išleisto „Watch 4 Pro“. Bet jos nepaseno. 1,5 colio skersmens LTPO AMOLED ekranas yra vienas geriausių. Jo skiriamoji geba yra 460x460, o taškų skaičius – 310 coliui. Ekranas puikiai atvaizduoja spalvas. LTPO yra akronimas, reiškiantis žemos temperatūros polikristalinį oksidą (low-temperature polycrystalline oxide – angl.). Dėl šios technologijos ekranas gali dinamiškai keisti atsinaujinimo dažnį ir žymiai paklusniau reaguoti į prisilietimus pirštu.

IQ
„Huawei Watch 4 Pro Space Edition“.

Baterija su energijos taupymo funkcija gali veikti iki 21 paros, bet kas taip norės taupyti? Naudojant gana intensyviai, gamintojų teigimu, baterijos energijos turėtų užtekti puspenktos dienos. Bet iš tiesų bateriją tenka įkrauti bent kas tris dienas, nes ketvirtąją ji tiesiog gali nesulaukti dienos pabaigos.

Baterija pilnai įkrauti užtrunka apie 80 minučių. Tam naudojamas standartinis tabletės formos belaidis „Huawei“ kroviklis. Kritiniu atveju galima pasinaudoti telefonams skirtu krovikliu, bet reikės atsegti apyrankę. Tai nėra sudėtinga, bet smuikininkas su šia užduotimi susidorotų lengviau nei mūrininkas didelėmis rankomis.

Patogumas ir funkcionalumas

Laikrodis su apyranke sveria 116 gramų. Dėl nemenko svorio ir didelio korpuso jis nėra patogus dėvėti sporto salėje, bėgioti ar važinėti dviračiu. Štai sportui ir aktyviam laisvalaikiui skirtas „Huawei GT Runner“ sveria tris kartus mažiau. „Space Edition“ svoris tikrai juntamas ant rankos ir dirbant kompiuteriu prie stalo norisi jį nusisegti.

Laikrodis valdomas sukama karūnėle ir mygtuku, kaip ir daugelis kitų „Huawei“ modelių, yra prifarširuotas įvairiausių funkcijų. Siūlo treniruočių režimus įvairiausioms sporto šakoms ar net dirbtinio intelekto pagalba sudaryti bėgimo treniruočių planą.

IQ
„Huawei Watch 4 Pro Space Edition“ ir „Huawei Watch 4 Pro“.

Gana ilgas ir sveikatos priežiūros funkcijų sąrašas – galima išmatuoti deguonies kiekį kraujyje, pulsą, elektrokardiogramą, kiek užsikišusios kraujagyslės. Tiesa, kraujo spaudimo laikrodis nematuoja. Šios funkcijos pravers net nesportuojantiems, juk ir versle būna situacijų, kai širdis ima plakti it pasiutusi.

„Space Edition“ įdiegta „Harmony OS“ operacinė sistema, tačiau jis gali būti poruojama ir su iOS, ir su „Android“ įrenginiais. Dauguma funkcijų bus palaikomos, tačiau ne visos. Laikrodis turi eSIM, garsiakalbį ir mikrofoną, gali būti susietas su ausinėmis, tad skambinti ir priimti skambučius galima ir nutolus nuo telefono.

Kodėl verta pirkti?

Išmanieji laikrodžiai visuomet buvo toli nuo tikros prabangos, tačiau „Watch 4 Pro“ žengė į verslo klasės teritoriją. „Space Edition“ dar solidesnis ir tikrai derės prie kostiumo. „Huawei Watch 4 Pro Space Edition“ kaina – 649 eurai.

Verdiktas. Ar šis laikrodis iš susižavėjimo privers šūktelti „kosmosas!..“? Turbūt ne kiekvieną, bet vis tiek tai yra vienas stilingiausių ir prabangiausių išmaniųjų už gana žemišką kainą.

Privalumai

Trūkumai

2024 06 04 07:37
Spausdinti