Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


Melomano testas: keturios muzikos srauto programėlės
Inga Rakauskaitė
(Pixabay nuotr.).

Išmanieji telefonai visiems laikams pakeitė ne tik bendravimo, bet ir muzikos klausymo įpročius. Pasaulyje, kuriame niekas nebeprisimena, kaip atrodė prie diržo prikabintas „Sony Walkman“ kasetinis grotuvas, Inga Rakauskaitė aiškinasi, kuri muzikos srauto programėlė geriausia.

Jei manote, kad viską, kas pasaulyje geriausia, sukūrė „Apple“, šį tekstą toliau galite skaityti tik savo smalsumui patenkinti. Greičiausiai jūs vis tiek muziką dar neseniai pirkote (jei pirkote) iš „iTunes“, o pastaruosius metus naudojatės „Apple Music“ paslauga. Ir jūs toks ne vienintelis – vos prieš trejus metus kaip atsakas „Spotify“ atsiradusi „Apple Music“ dabar yra antra populiariausia muzikos programėlė, turinti apie 38 mln. vartotojų.

Pirmoji pasaulyje, daugiau nei dvigubai lenkianti „Apple“ kūrinį, žinoma, yra „Spotify“ – muzikos transliacijų paslaugos motina ir tėvas. Iškilių tėvų vaikai neretai jaučia spaudimą pranokti gimdytojus, o visų kitų muzikos programėlių vertinimas nejučia prasideda nuo klausimo – ar tai geriau už „Spotify“?

Nors muzikos srauto programėlių yra labai daug, atmetus nepasiekiamas mūsų šalyje ir „Apple Music“, „Spotify“ realiai turi tik du konkurentus. Pirmasis – „Deezer“, turintis 16 mln. aktyvių, t. y. už paslaugas mokančių, vartotojų.

2018 11 26 10:21
Spausdinti