Meniu
Prenumerata

pirmadienis, birželio 17 d.


SAMSUNG S24 ULTRA
Naujasis „Samsung Galaxy S24 Ultra“: brangusis, bet nuostabą keliantis išmanusis
IQ
Gamintojai
Samsung S24 Ultra.

„Samsung Galaxy“ išmanieji telefonai nuėjo pavydėtinai ilgą kelią. Ką šį kartą pasiūlė „Samsung“ savo naujuoju „Samsung Galaxy S24 Ultra“ ir ar pavyko nustebinti vartotoją?

Kaina: 1479 eurai

Baterijos talpa (mAh): 5000

Branduoliai: Aštuoni branduoliai (Octa)

Galinė fotokamera (MP): 200+50+12+10

Priekinė fotokamera (MP): 12

Ekrano įstrižainė: 17,3cm

Ekrano tipas: Dynamic AMOLED 2x

Svoris (kg): 0,232

Ekrano raiška: 3120x1440 (Quad HD+)

Naujausiasis „Samsung Galaxy S24 Ultra“ turi ir privalumų, ir trūkumų. Didžiausias privalumas ir didžiulis šuolis į priekį – 100 kartų priartinti ir sąlyginai gerą raišką išlaikyti galinti kamera. Šiuo aspektu „Samsung“ smarkiai pažengė į priekį lyginant su paskutiniu „S23 Ultra“ modeliu. Panašu, kad gamintojas turi slaptą receptą, kuriuo ketinama ir toliau tobulinti šį telefoną.

Didžiausiu trūkumu įvardinti galima kainą, tačiau taip pat sąlyginai. Šis telefonas išties yra brangus, tačiau tikimasi, kad jo vertė turėtų atsipirkti ilgajame laikotarpyje, kadangi „Samsung“ žada palaikyti operacinės sistemos ir saugumo atnaujinimus septynerius metus. Ir kol tokio ilgo laiko palaikymo trukmė praėjusiais metais dar būtų buvusi didelė naujiena, „Samsung“ įsiveržė į priekį, kol „Apple“ siūlo tik penkerių metų palaikymą.

Vis dėlto, net ir padidinus kainą „Samsung Galaxy S24 Ultra“ įrodo, kad yra vertas vieno geriausių telefonų statuso. Šis modelis pasižymi ypatingai ištverminga baterija ir smarkiai lenkia pirmtaką „S23 Ultra“, o labiausiai šokiruoja tai, kad „Samsung“ sugebėjo tai padaryti išlaikant tą pačią 5000 mAh baterijos talpą.

*****susije*****

Senasis, bet gilesnis dizainas

Dizainu „S24 Ultra“ yra beveik identiškas ankstesniam „S23 Ultra“ modeliui. Vieniems tai gali būti didžiulis privalumas, kadangi naudojantis tiek senesnį, tiek naująjį modelį vartotojui yra suteikiama unikali patirtis, kuomet išmanusis telefonas tampa ne tik kišeniniu asistentu, bet ir patogiu darbo, naršymo ar žaidimų įrenginiu. Iš kitos pusės – beveik identiškas dizainas atima intrigą ir naujasis „S24 Ultra“ tampa mažiau įdomus.

Tačiau tam tikrų naujovių pastebėti galima. Tai – unikaliai atrodanti telefono nugarėlė. Galinis stiklas yra padengtas keliais sluoksniais metalinių dažų, kurie telefonui suteikia keistą gylį, kurį apipavidalina natūralios pilkos titano spalvos apdaila.

„Samsung“ skiria didelį dėmesį detalėms, kai kalbama apie spalvas, medžiagas ir apdailą. Kiekviena spalva turi subtilų atspalvį turintį rėmelį, kuris papildo naują „Gorilla Glass“ nugarėlę. Titano juoda yra visiškai juoda, o kitų spalvų pasirinkimai varijuoja tarp šiltesnių rėmelio tonų.

„Apple“ gerbėjai mėgsta pabrėžti telefono simetriškumą kaip jo dizaino viršūnę, tačiau „Samsung“ daugiau dėmesio skiria praktiškumui nei simetrijai. „Samsung“ maitinimo ir garso mygtukai yra toje pačioje pusėje, o tai reiškia, kad vartotojas kaskart paėmęs telefoną neužpildys nuotraukų galerijos atsitiktinėmis ekrano nuotraukomis.

Dar vienas „S24 Ultra“ privalumas – integruotas rašiklis „S Pen“. Nors rašiklio funkcijos nėra smarkiai išplėstos, jo pritaikymas puikiai deri prie telefono dizaino. „S Pen“ ne vien tik maloniai spragsi ir puikiai telpa tarp pirštų, bet jo neįtikėtinas tikslumas primena profesionalų piešimo įrankį, priešingai nuo „iPhone“ gremėzdiškų ir guma aptrauktais galais rašiklių.

Scanpix
Samsung S24 Ultra.

100x kamera

Praėjusiais metais „S23 Ultra“ kameros pajėgumais buvo vienas išskirtiniausių, todėl gandai, kad „Samsung“ sumažins optinį priartinimą nuo 10x iki 5x, sukėlė nerimą. 10 kartų priartinimas buvo išskirtinė „S23 Ultra“ funkcija nepaisant 200 MP jutiklio, dviejų priartinimo objektyvų, 100 kartų skaitmeninės optikos, dirbtinio intelekto vaizdo patobulinimų ir viso kito, ką telefonas galėjo padaryti. Vis dėlto keista, kad „Samsung“ žengia žingsnį atgal, o ypač kalbant apie specifikacijas.

Pradėkime nuo „S24 Ultra“ 5 kartus priartinančio objektyvo. „Samsung“ žengė ne žingsnį atgal, o verčiau į šoną. „S24 Ultra“ vis dar turi geriausią priartinimo kamerą, kokią tik galite rasti išmaniajame telefone. Jis geresnis už „S23 Ultra“ 10x priartinimo objektyvą ir daug geresnis už 5x priartinimo objektyvą, kurį rasite „iPhone 15 Pro Max“.

Kai priartinate 10x ar net 100x, „S24 Ultra“ sukuria geresnių spalvų ir daug geresnio dinaminio diapazono vaizdus nei „S23 Ultra“. Kai dėl senesnio fotoaparato vaizdai atrodė plokšti, su „S24 Ultra“ matysite daugiau gylio ir šešėlių. Tačiau su šio modelio nuotraukose nepamatysite tiek ryškių detalių kaip ankstesniuose – jas „Samsung“ paaukojo dėl geresnės bendros vaizdų kokybės.

Verdiktas. Šiuo modeliu „Samsung“ gali sukrėsti savo ištikimus gerbėjus didesne nei įprastai kaina, tačiau panašu, kad „S24 Ultra“ dar vienas „Samsung“ technologinis žingsnis tyrinėjant išmaniųjų telefonų galimybių horizontą. Nors dirbtinio funkcijos vis dar yra didžiulis galvos skausmas jo kūrėjams – mat ne visos funkcijos gali pasirodyti iki galo išvystytos, tačiau kitose srityse šis telefonas trina senas ribas.

Privalumai

Trūkumai

2024 05 25 11:00
Spausdinti