Meniu
Prenumerata

pirmadienis, rugsėjo 16 d.


GARSO ĮRENGINIAI
„Sonos Ace“: ar pirktumėte ausines už daugiau nei 400 eurų?
IQ
Gamintojai
„Sonos Ace“.

„Sonos“, žinoma amerikiečių garso įrangos gamintoja, iki šiol visą dėmesį sutelkusi į namų audio sistemas, žengė naują žingsnį ir pristatė ausines „Ace“. Įvertinkime jas.

Kaip jos atrodo?

Tai premium klasės produktas, konkuruojantis su tokiais gaminiais, kaip „Apple AirPod Max“, o potencialiems pirkėjams stiliaus žinutė siunčiama vos atidarius pakuotę. Ausinėms skirta gana storos knygos dydžio dėžutė aptraukta veltinį primenančia medžiaga su įspaustu „Sonos“ logotipu. Dėžutė uždaroma užtrauktuku, kuris, atrodo, tuoj užstrigs, nors per mėnesį trukusius bandymus taip nenutiko. Ką gi, tai bus pirmas kokybės testas.

Gamintojai
„Sonos Ace“.

Pačios ausinės pagamintos iš plastiko, chromuoto metalo ir sintetinės odos. Prie lankelio ausinių kaušeliai tvirtinami slankiojančiais chromuotais strypais, todėl sukuria labai tvirto daikto įspūdį. Toks ir yra.

Kasdien naudojant į ausį kišamus ausinukus, galvą apglėbiančios ir ausis uždengiančios „Sonos Ace“ kurį laiką neleidžia apie save pamiršti kiekvienu 312 gramu, nors ir yra lengvesnės už kai kuriuos pagrindinius konkurentus.

„Ace“ dizainas pratęsia „Sonos“ filosofiją gaminti kokybiškus, subtilius, neišaukiančius gaminius. Kaip ir garso kolonėlės, ausinės siūlomos dviejų spalvų – baltos ir juodos.

Dėžutėje rasite USB-C laidą, skirtą joms įkrauti, taip pat laidą su „Aux“ antgaliu, jei norėsite klausytis muzikos prisijungę prie seno savo grotuvo laidu. Kaušelių odinės dalys, apgaubiančios ausis, tvirtinamos magnetais ir joms susidėvėjus bus galima pakeisti naujomis. „Sonos“ interneto parduotuvėje jų pora kainuoja 49 eurus.

Valdymas ir funkcionalumas

Daugelis, tikėtina, „Ace“ naudos be laido, susiedami jas „Bluetooth“ ryšiu su išmaniuoju telefonu. Tam prireiks „Sonos“ programėlės, kuri naudojama visiems šio gamintojo įrenginiams.

Ant dešinio kaušelio rasite du mygtukus, vienas jų ir paspaudžiamas, ir judantis pirmyn atgal. Šis yra svarbiausias. Stumdant pirmyn atgal reguliuojamas garsas, vienas spustelėjimas – pauzė, du – sekantis, trys – buvęs garso takelis. Antrasis mygtukas valdo aktyvaus triukšmo slopinimo sistemą, maksimaliai užblokuodamas aplinkos garsus ar, priešingai, leidžiant šiek tiek jausti aplinką. Pastaruoju režimu stovint balkone antrame aukšte galima girdėti tarpusavyje besikalbančių žmonių balsus, bet suprasti jų nepavyks.

Tiesa, itin garsiai klausantis muzikos tame pačiame kambaryje esantys žmonės skųsis, kad girdi pašalinius garsus, nes ir jų ausis pasiekia iš ausinių sklindančios garso nuotrupos.

Gamintojai
„Sonos Ace“.

„Sonos“ programėlėje galima konfigūruoti kai kurias ausinių funkcijas, pavyzdžiui, nustatyti, kad nuėmus ausines nuo galvos bus sustabdytas ir grojęs kūrinys (ne visada tai suveikdavo). Ausinėms apglėbus ausis, muzika automatiškai vėl pradeda groti. Jei namuose turite „Sonos“ garso batonėlį, jis taps tarpininku tarp televizoriaus ir „Ace“ ausinių. Vienu mygtuko spustelėjimu galima perjungti garsą į ausines.

1060 mAh baterija turėtų ištverti iki 30 valandų muzikos klausymosi su įjungta aktyvaus triukšmo slopinimo sistema. Pilnai įkrauti bateriją trunka 3 valandas, tačiau per tris minutes visiškai tuščią bateriją galima papildyti energijos trims valandos klausymo.

Sunku būti surasti priekaištų „Sonos Ace“ garso kokybei, kad ir kokių kūrinių klausytumėtės nuo klasikos, roko iki elektroninės muzikos. „Sonos“ algoritmai reaguoja netgi į galvos judesius, tačiau neleidžia pernelyg kištis į garso nustatymus. Ekvalaizerių skyriuje vos dvi juostelės – žemų ir aukštų dažnių. Gal to ir pakanka, nes vieniems patinka ryškūs žemi dažniai, kitus jie erzina.

Kodėl turėčiau pirkti?

Oficialiame „Sonos“ tinklalapyje „Ace“ kainuoja 449 JAV dolerius, arba apie 410 eurų, priklausomai nuo valiutų kurso. Pigiausias pasiūlymas lietuviškose interneto parduotuvėse – nuo 478 eurų.

Gamintojai
„Sonos Ace“.

Pakankamai brangus pirkinys, tačiau turėtų patikti melomanams, kurie nenori erzinti namiškių ar juo labiau kaimynų.

Verdiktas. „Sonos“ solidžiai debiutavo ausinių segmente – „Ace“ yra stilingas ir kokybiškas gaminys pasiturinčiam melomanui.

2024 08 17 13:52
Spausdinti