Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


PRODUKTO APŽVALGA
„Sonos Move 2“: geresnis garsas ir daugiau ištvermės
IQ
Gamintojai
„Sonos Move 2“.

Garso įrangos gamintoja „Sonos“ pristatė antrosios kartos nešiojamąją garso kolonėlę „Move 2“. Ar ji geresnė už pirmtakę?

„Sonos“ kuria garso kolonėlių sistemas, tačiau daugelis gaminių jungiami tiesiai į elektros lizdą, neturi baterijos, tad ilgam „susiranda“ nuolatinę vietą namuose ar biure. Kaip skelbia pats pavadinimas „Move 2“, kolonėlę galima nešiotis ir muzika mėgautis kur tik panorėsite.

Netaisyklingos statinaitės formos „Move 2“ yra 24,1 cm aukščio, 16 cm pločio bei sveria 3,1 kg. Taigi, nešiojama ją galima pavadinti su tam tikra išlyga – ją patogu pernešti iš vieno kambario į kitą, virtuvę, vonią ar kiemą, tačiau nešiotis kuprinėje nebūtų lengva ir tam yra pigesnių paprastesnių įrenginių. Tačiau tai reiškia, kad ši kolonėlė pasižymi tokiomis savybėmis kaip ir stacionarūs gaminiai, o savo pirmtakę gerokai pranoksta.

Gamintojai
„Sonos Move 2“.

Pradėkime nuo dizaino. Kaip ir būdinga kitiems „Sonos“ įrenginiams, ši spinduliuoja kokybe. Kolonėlė stovi ant grakštaus žiedo formos įkrovėjo, kuris laidu sujungiamas su elektros tinklu.

Pilnai įkrauta baterija turėtų veikti 24 valandas – tai dvigubai ilgiau nei pirmoji „Move“ versija. Kolonėlę taip pat galima įkrauti USB-C jungtimi – tai yra įprastu išmaniojo telefono krovikliu. Be to, ją galima naudoti ir kaip energijos šaltinį, tai yra pakrauti patį telefoną.

Galima pasirinkti iš trijų spalvų – klasikinių juodos ir baltos arba mažiau įprastos žalsvos alyvuogių spalvos. Jei namuose turite daugiau „Sonos“ gaminių, tai greičiausiai rinksitės tokią pat spalvą kaip ir kitų, juolab „Move 2“ galima integruoti į visą sistemą. Bet jei tai vienintelis toks gaminys namuose – alyvuogių spalvos prietaisas atrodo labai subtiliai ir viliojančiai.

Gamintojai
„Sonos Move 2“.

„Move 2“ pasiskolino nemažai technologijų iš pažangios „Sonos Era 100“ kolonėlės, pristatytos šį pavasarį. „Move 2“ turi du aukštų ir vieną, bet patobulintą, žemų dažnių garsiakalbius. Nors pilnam stereo garsui reikėtų ir antro žemų dažnių garsiakalbio, kolonėlė stebina sodriu garsu. Pirmtakė „Move“ turėjo tik vieną aukšto ir vieną žemo dažnio garsiakalbius.

Kaip ir kitus „Sonos“ įrenginius „Move 2“ su kompiuteriu ar išmaniuoju telefonu galima sujungti naudojantis „Sonos“ programėle – ir kolonėlė, ir muzikos šaltinis turėtų būti sujungti į tą patį „Wi-Fi“ tinklą. Per šią programėlę galima pasiekti ne tik įprastas srautinės muzikos tarnybas kaip „Spotify“, bet ir „Sonos Radio“, su kuria gali naršyti po milžinišką pasaulinį radijo stočių tinklą. „Wi-Fi“ ryšys užtikrina geriausią garso kokybę.

Taip pat kolonėlę galima sujungti „Bluetooth“, „Apple AirPlay 2“ ryšiu bei laidu su USB-C lizdu (AUX jungčiai teks įsigyti adapterį).

Reguliuoti garsą, pirmyn atgal perjunginėti kūrinius ar sustabdyti muziką galima ir pirštu liečiant bei braukiant pačios kolonėlės valdymo pultą. Jis tarsi lietimui jautrus ekranas, neturi iškilusių mygtukų, tik garsas reguliuojamas braukiant loveliu.

Kolonėlė turi integruotą mikrofoną ir palaiko „Google Alexa“ bei „Sonos Voice Control“ asistentų funkcijas. Pasakykite „Hey, Sonos, let‘s play music“ ir kambarį užlies akordai.

„Move 2“ nėra pigi – rekomenduojama kaina 499 eurai, nors kai kuriose interneto parduotuvėse jau galima rasti 50 eurų pigiau. Šis įrenginys per sunkus ir per brangus kaip kasdienis nešiojamas garsiakalbis ir labiau skirtas dideliam butui ar namui su kiemu, kai muzikos norima pasiklausyti terasoje, pavėsinėje ar skirtinguose kambariuose.

Gamintojai
„Sonos Move 2“.

Yra būdų sutaupyti. Mažesnė, ne tokia galinga, bet lengvesnė nešiojama „Sonos Roam“ kainuoja 169 eurus. O galingesnė, panašaus dydžio, bet be baterijos „Sonos Era 100“ – 246 eurus. Taigi, už „Move 2“ kaina galima nusipirkti abi.

Bet rengiant vakarėlį gamtoje „Move 2“ atrodo nepakeičiama, nes yra ir pakankamai galinga, ir turi ištvermingą bateriją šokiams iki paryčių.

Privalumai

Trūkumai

2023 10 29 17:20
Spausdinti