Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


Žaidimas pinigine: kaip prisijaukinti kišeninį buhalterį
Gytis Kapsevičius
(Pixabay nuotr.).

Turimų eurų gali neužtekti svajonių daiktui įsigyti, tačiau jų visuomet pakaks asmeniniam biudžetui sudaryti. Ilgai ignoravęs savąjį, Gytis Kapsevičius ryžtasi į išlaidas pažvelgti padedamas technologijų.

Statistinė daugiavaikė šeima su keliomis paskolomis namui ir automobiliui būtų puikus taikinys asmeninio biudžeto programėlių testui. Galima spėti, kad jos sudaromas mėnesinis išlaidų ir pajamų planas yra sudėtingas buhalterinis šokis. Deja, šiuo atveju turite autorių be rimtų finansinių ir asmeninių įsipareigojimų, kurio žvilgsnis į asmeninį biudžetą palyginti paprastas, tačiau šviežias ir atviras.

Sakoma, kad asmeninis biudžetas reikalingas išlaidoms sekti ir planuoti, o tai praktiškai reiškia siekį sutaupyti. „Taupymas“ nėra labai šaunus žodis, tačiau jis, matyt, neišvengiamas. Vienas dažniausiai kartojamų finansų ekspertų patarimų naujai atsivertusiems taupytojams – neplanuoti biudžeto tiesiog šiaip sau. Svarbu turėti tikslą. Labiausiai man patikęs ir tikęs tikslas – galimybė aiškiau pamatyti, kiek iš tikrųjų išleidžiame savo mažoms finansinėms nuodėmėms.

Kai kuriems tai gali būti cigaretės, nekalta kasdienė kava ar kiti gėrimai, ne tik paveikiantys organizmą, bet ir turintys įtakos piniginei. Nebūtinai kalbame apie alkoholį – saldžiųjų nealkoholinių gėrimų visuomet atsiduria mano pirkinių krepšelyje. Prisiminkime savo mažąsias pagundas – kartais iš įvairių ženklų matome, kad joms išleidžiame daug, tačiau niekada tiksliai nežinome, kiek gi tas „daug“. Laikas tai suskaičiuoti.

2018 08 13 11:11
Spausdinti