Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 8 d.


3 × 3 KREPŠINIS
Antras kartas nemelavo
Saulius Ramoška
ELTA
D. Novickas (viduryje) atvedė Lietuvos rinktinę iki Paryžiaus.

Į Tokijo olimpines žaidynes apmaudžiai nepatekusi Lietuvos 3 × 3 krepšinio vyrų rinktinė šiemet kovos Paryžiuje

Į Paryžių krepšininkų komandą atvedė mėgėjų krepšinio legenda tituluojamas Dainius Novickas – treneris, kuris nėra rungtyniavęs jokioje Lietuvos krepšinio lygos komandoje.

„Nuo 2019 m. prasidėjo didesni mūsų 3 × 3 komandų laimėjimai, kai su vyrų rinktine iškovojome Europos čempionato bronzą, su jaunimo U18 – Europos auksą. Tada jau pradėjome tikėtis patekti į Tokijo žaidynes. Bet kilo pandemija, neturėjome didelės patirties, truputėlį ir perdegėme“, – apie pirmą mėginimą prasibrauti į Tokijo žaidynes, kuriose debiutavo 3 × 3 krepšinis, IQ pasakojo D. Novickas. Tąkart Austrijoje vykusiame atrankos turnyre lietuviai ketvirtfinalyje 18:21 pralaimėjo latviams, o Tokijuje šie tapo olimpiniais čempionais.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

2024 07 14 06:45
Spausdinti