Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KREPŠINIS
Aštuoniolikmečių rinktinė siunčia žinią apie Lietuvos moterų krepšinio atgimimą
Saulius Ramoška
BNS foto
Galima ir nusnūsti...

Rugpjūtis šalies aštuoniolikmečių merginų krepšinio rinktinei buvo fantastiškas. Viliaus Stanišausko treniruojama komanda Graikijos saloje Kretoje užkopė į Europos viršūnę, o naudingiausia pirmenybių žaidėja pripažinta rinktinės kapitonė šešiolikmetė Justė V. Jocytė, kurią per finalą komentatorius ne sykį vadino „Magic Jocyte“.

Europos čempionato finale lietuvės 78:75 įveikė iki tol pralaimėjimo skonio nepatyrusias Ispanijos bendraamžes. Lietuvos rinktinę finale traukė 28 taškus pelniusi, 9 kamuolius atkovojusi ir 7 rezultatyvius perdavimus atlikusi J. V. Jocytė. Ji pateko į simbolinį penketą ir buvo pripažinta naudingiausia pirmenybių žaidėja. Vidutiniškai 19,1 taško per rungtynes rinkusi krepšininkė taip pat buvo rezultatyviausia čempionato žaidėja.

Lietuvės Europą stebino ne tik žaidimu, bet ir gera nuotaika. Užlipusios ant nugalėtojų pakylos merginos palenkė galvas ant suglaustų rankų ir tarsi užmigo. Prieš pirmenybes FIBA rengtoje fotosesijoje lietuvės irgi pozavo, lyg miegotų. Tą patį jos darė po finalinių rungtynių – miegančias vaidino keliose situacijose. Su krepšininkėmis „nusnūdo“ ir šalies prezidentas Gitanas Nausėda, jas priėmęs pasveikinti prezidentūroje.

Ką tuo nori pasakyti jaunosios krepšininkės? „Stephas Curry po NBA finalų taip padarė. Kaip aš supratau, laimėjai ir jau viskas. Eini ramus miegoti“, – grįžusi į Vilnių žurnalistams oro uoste sakė J. V. Jocytė.

2022 09 02 06:45
Spausdinti