Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KAUNO „ŽALGIRIS“
Blogiau nebūna: kodėl šis sezonas Kauno „Žalgiriui“ toks nesėkmingas?
Saulius Ramoška
BNS Foto
P. Jankūnas karjerą užbaigė su trenksmu.

Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje per 28 sužaistas įskaitines reguliariojo sezono rungtynes iškovojo 8 pergales ir užėmė paskutinę, penkioliktą, vietą. Dėl ginkluoto Rusijos įsiveržimo į Ukrainos teritoriją Eurolygos organizatoriai kovo 22 d. iš turnyro pašalino tris Rusijos klubus: Maskvos CSKA, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Kazanės „Unics“. Tik dėl to žalgiriečiai liko penkiolikti, o ne aštuoniolikti.

„Sezonas Eurolygoje buvo prastas. Norėjosi, kad kuo greičiau jis baigtųsi. Ta paskutinė pergalė (per paskutines reguliariojo sezono rungtynes Kauno klubas namie 103:98 nugalėjo Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipą – IQ past.) yra vyšnia ne ant torto, o ant tos krūvos, kurią patys padarėme“, – komandos pasirodymą vaizdžiai įvertino Kauno „Žalgirio“ klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

Jo teigimu, tai buvo ne ta komanda, kurią buvo malonu stebėti. „Tai ne „Žalgiris“. Nesijautė to tikro „Žalgirio“, kurį norėjosi matyti. Pasiteisinimų galime rasti daug. Esmė – noras. Turi norėti laimėti, turi kąsti į koją varžovui ir viską atiduoti. To nebuvo. Priežasčių – daugybė“, – aiškino P. Motiejūnas.

Žaidėjus rinko M. Schilleris

2022 05 31 06:45
Spausdinti