Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KREPŠINIS
Buvusi NBA žvaigždė D. Rodmanas ketina vykti į Rusiją padėti įkalintai B. Griner
BNS
Twitter
Dennisas Rodmanas.

Buvusi JAV krepšinio žvaigždė Dennisas Rodmanas ketina vykti į Rusiją ir siekti, kad būtų paleista ten įkalinta amerikietė krepšininkė Brittney Griner, sekmadienį pranešė televizija „NBC News“.

Televizija citavo D. Rodmaną, sakiusį, kad jis tikisi šią savaitę skristi į Rusiją padėti JAV Moterų nacionalinės krepšinio asociacijos (WNBA) žvaigždei B. Griner, kurią Maskvos teismas anksčiau šį mėnesį pripažino kalta dėl narkotikų kontrabandos ir skyrė jai devynerių metų laisvės atėmimo bausmę.

„Gavau leidimą vykti į Rusiją padėti tai mergaitei, – sakė D. Rodmanas „NBC News“. - Stengsiuosi išvykti šią savaitę.“

Daugiau jokių detalių apie planuojamą kelionę buvęs krepšininkas nepateikė.

JAV prezidento Joe Bideno administracijos aukšto rango pareigūnas, paprašytas pakomentuoti šią informaciją, naujienų agentūrai AFP sakė, jog „viešai žinoma, kad administracija pateikė rusams reikšmingą pasiūlymą [dėl apsikeitimo kaliniais], o bet kokios kitos priemonės, išskyrus tolesnes derybas nustatytu kanalu, gali apsunkinti pastangas išlaisvinti krepšininkę“.

Penkiskart NBA čempionu tapęs ekscentriškas 61-erių D. Rodmanas nekart nustebino pasaulį nestandartiškai įsitraukdamas į geopolitinius reikalus.

Per pastarąjį dešimtmetį jis užmezgė šiltus asmeninius santykius su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu ir keliskart lankėsi šioje izoliuotoje valstybėje. 2018 metais jis viešėjo Singapūre, kai ten vyko pirmasis Šiaurės Korėjos lyderio ir tuometinio JAV prezidento Donaldo Trumpo susitikimas, atsidūręs viso pasaulio žiniasklaidos dėmesio centre.

D. Rodmanas anksčiau taip pat yra palankiai atsiliepęs apie Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną. 2014 metais Maskvoje susitikęs su V. Putinu, buvęs krepšininkas apibūdino jį kaip „išties šaunų“.

B. Griner, su savo šalies rinktine dukart laimėjusi olimpinį auksą, buvo sulaikyta Maskvos oro uoste vasario 17 dieną, kai jos bagaže buvo rasta elektroninių cigarečių kapsulių su kanapių aliejumi.

31 metų krepšininkė, WNBA tarpsezoniu žaidusi vienoje Rusijos moterų krepšinio komandoje, buvo apkaltinta narkotikų kontrabanda ir rugpjūčio pradžioje nuteista kalėti devynerius metus.

2022 08 22 10:50
Spausdinti