Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


OLIMPINĖS ŽAIDYNĖS
D. Gudzinevičiūtė: LTOK yra visiškai nustumtas nuo rengimosi olimpinėms žaidynėms
Saulius Ramoška
ELTA
D. Gudzinevičiūtė: „Mes džiaugiamės visais į žaidynes patekusiais sportininkais.“.

Likus kiek daugiau nei keturiems mėnesiams iki vasaros olimpinių žaidynių Paryžiuje Lietuvos olimpinė delegacija yra kukli. Iki kovo pradžios buvo aišku, kad olimpinėse žaidynėse varžysis 25 šalies atletai, dalyvausiantys aštuoniose sporto šakose. Lietuvos delegacija turėtų būti gausesnė, nes nemažai sporto šakų atstovų dar kovos atrankose dėl galimybės patekti į Paryžių. Apie lietuvių tikslus olimpiadoje IQ apžvalgininkas Saulius Ramoška kalbėjosi su Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidente Daina Gudzinevičiūte.

– Kokios nuotaikos likus keliems mėnesiams iki svarbiausios sporto šventės?

– Galime pasidžiaugti laimėjimais, dauguma jų nėra netikėti, šiuos atletus laikome lyderiais, kurie yra patyrę ir demonstruoja rezultatus. Žinoma, patekusių į žaidynes kol kas nėra tiek daug. Su kolegomis iš kitų olimpinių komitetų, ypač su latviais ir estais, kas kelis mėnesius vienai dienai susirenkame pasikalbėti.

Pagrindinį olimpinio sporto lygį atspindi į olimpines žaidynes patekusių sportininkų skaičius. Medaliai taip pat gerai, bet jie viso to taip neatspindi, kaip pati atrankos sistema. O ji labai gerai sudėliota, todėl atsitiktinių sportininkų į žaidynes patenka labai retai. Todėl lygį parodo olimpines atrankas įveikusių atletų skaičius.

2024 03 09 06:45
Spausdinti