Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KORONAVIRUSAS
Dėl epidemijos grėsmės atšauktas Tokijo maratonas
BNS
Pixabay
Tokijas.

Tokijo maratono organizatoriai pirmadienį pranešė, kad augant būgštavimams dėl šalyje plintančio koronaviruso atšaukiamos šio maratono mėgėjų varžybos, kuriose turėjo dalyvauti apie 38 tūkst. bėgikų.

„Priėjome prie išvados, kad, deja, sudėtinga surengti šį renginį. Tokijuje patvirtinus kelis viruso atvejus“, – pranešime nurodė organizacija „Tokyo Marathon Foundation“. Pasak organizatorių, toks sprendimas nepaveiks elitinių bėgikų, įskaitant elitinius sportininkus neįgaliųjų vežimėliuose.

Tačiau visi šie sportininkai sudaro tik apie 200 iš dešimčių tūkstančių žmonių, užsiregistravusių kovo 1 dieną numatytoms varžyboms. Renginys buvo atšauktas japonų vyriausybei perspėjus, kad viruso plitimas šalyje pereina į „naują etapą“.

Japonijoje buvo užfiksuoti mažiausiai 65 užsikrėtimo atvejai, neskaitant šimtų atvejų prie šalies krantų prisišvartavusiame kruiziniame laive, kuriame paskelbtas karantinas.

Sekmadienį Japonijos sveikatos apsaugos ministras perspėjo piliečius vengti didelių minių ir nebūtinų susirinkimų. Tokie jo žodžiai išprovokavo spėliones, kad maratonas bus atšauktas. Vasario 23 dieną turėjusi įvykti vieša ceremonija, skirta imperatoriaus Naruhito gimtadieniui paminėti, taip pat buvo atšaukta augant susirūpinimui dėl viruso.

Tokijuje šiemet vyks Olimpinės vasaros žaidynės. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 17 14:25
Spausdinti