Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


SANKCIJOS
Dopingo šešėlis ilgėja: siūloma Rusiją šalinti iš lengvosios atletikos federacijos
BNS
Pixabay
Vėl bloga žinia Rusijai.

Atletikos sąžiningumo skyrius (AIU) rekomendavo nutraukti Rusijos narystę Tarptautinėje lengvosios atletikos federacijoje, pranešė dopingo kontrolės institucija.

AIU savo pareiškime nurodė rekomendavusi „apsvarstyti galimybę numatyti kuo griežtesnes pasekmes“, pavyzdžiui, „galimybę nutraukti VFLA (Rusijos lengvosios atletikos federacijos) narystę“ Tarptautinėje lengvosios atletikos federacijoje.

Tokia žinia nuskambėjo Pasaulio antidopingo agentūrai (WADA) gruodį nusprendus uždrausti rusų atletams ketverius metus dalyvauti tarptautiniuose renginiuose, įskaitant 2020-ųjų Tokijo olimpines žaidynes ir 2022-ųjų Pasaulio futbolo čempionatą Katare, dėl dopingo tyrimų duomenų klastojimo.

Rusijos antidopingo agentūra RUSADA tučtuojau paskelbė apskųsianti draudimą, o prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad draudimas yra „paskatintas politinių motyvų“.

Tačiau šaltiniai anksčiau šį mėnesį naujienų agentūrai AFP sakė, kad Sporto arbitražo teismas (CAS) veikiausiai priims sprendimą ne anksčiau nei gegužę, likus vos kelioms savaitėms iki liepos 24 dieną Tokijuje prasidėsiančių žaidynių.

Kilus dopingo skandalui VFLA sulaukė griežtos kritikos iš kelių garsių atletų, tokių kaip šuolių į aukštį pasaulio čempionės titulą triskart iškovojusi Marija Lasickienė.

M. Lasickienė atvirai kritikuoja Rusijos sporto institucijas ir jau perspėjo, kad paliks Rusiją ir treniruosis kitur, kad nepraleistų Tokijo olimpinių žaidynių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 01 30 06:49
Spausdinti