Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


OLIMPINĖS ŽAIDYBĖS
Japonijos premjeras sako esąs pasiryžęs surengti olimpiadą
BNS
Twenty20

Japonijos premjeras pareiškė esąs pasiryžęs surengti Tokijo olimpines žaidynes, organizatoriams penktadienį atmetus pranešimus, esą pareigūnai mano, kad jų atšaukimas yra neišvengiamas.

Naujausią pareiškimą, kad atidėtos žaidynės įvyks, premjeras Yoshihide Suga paskelbė po to, kai „The Times“ citavo neįvardytą vyriausybės šaltinį, sakiusį, kad Japonija jau sutelkė dėmesį į 2032 metų olimpiados rengimą.

„Esu pasiryžęs įgyvendinti saugias Tokijo žaidynes kaip įrodymą, kad žmonija bus įveikusi virusą“, – penktadienį sakė Y. Suga, nors konkrečiai ir nepaneigė „The Times“ pranešimo.

Tokijo olimpiados organizatoriai, paklausti apie tą straipsnį, teigė, kad jie yra sutelkę dėmesį į „saugių“ žaidynių organizavimą.

„Ministras pirmininkas Suga pareiškė esąs pasiryžęs surengti žaidynes, vyriausybė rengia susitikimus dėl COVID-19 kovos priemonių koordinavimo ir imasi išsamių kovos su infekcija priemonių, kad galėtų surengti žaidynes“, – sakoma jų pranešime.

„Visi mūsų partneriai... yra susikoncentravę į žaidynių surengimą šią vasarą. Tikimės, kad kasdienis gyvenimas kuo greičiau galės grįžti į normalias vėžes, ir toliau dėsime visas pastangas, kad pasiruoštume saugioms žaidynėms“, – pridūrė jie.

Nauja susirgimų banga Japonijoje ir užsienyje taip pat sustiprino abejones, ar pavyks surengti Tokijo olimpines žaidynes, kurios pernai buvo atidėtos dėl pandemijos. 

Anksčiau šį mėnesį paskelbti naujienų agentūros „Kyodo“ apklausos rezultatai rodo, kad Japonijoje žmonių, pritariančių dėl koronaviruso atidėtos 2020-ųjų Tokijo olimpiados surengimui šią vasarą, skaičius rekordiškai sumažėjo: kiek daugiau nei 80 proc. apklaustų japonų sakė, kad olimpiada turėtų būti atšaukta arba dar kartą atidėta.

Šiuo metu planuojama, kad olimpinės žaidynės prasidės šių metų liepos 23 dieną.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 01 22 08:33
Spausdinti