Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


KREPŠINIS
Kauno „Žalgirio“ treneris – lyg iš Marso
Saulius Ramoška
ELTA
A. Trinchieri griebė jautį už ragų.

Kas jis, naujasis Kauno „Žalgirio“ strategas?

Kai Europoje profesionalaus krepšininko karjerą ketinęs pradėti amerikietis Kyle’as Hinesas pirmą kartą pamatė italą Andrea Trinchieri, pagalvojo: „Negi čia krepšinio treneris?“ JAV tradiciškai treneriais dažniausiai tampa buvę krepšininkai arba tiesiog atletiški žmonės. A. Trinchieri buvo visai ne toks, bet žaidėją nustebino, kiek daug italas žino apie krepšinį. Tai buvo 2008-aisiais.

Dabar A. Trinchieri yra neatsiejama sėkmės Eurolygoje dalis. Dėl nestandartinio požiūrio, atsidavimo ir profesionalumo šį strategą stebėti tampa vis įdomiau. Kas nors pasakys, kad italas niekada nenuskynė didelių laurų. Bet gal tai padarys Kaune?

Priešpaskutinę praėjusių metų dieną, po šešių iš eilės pralaimėjimų Eurolygoje, Kauno „Žalgiris“ atsisveikino su vyriausiuoju treneriu Kaziu Maksvyčiu ir pristatė naują strategą – 55-erių italą A. Trinchieri. Taip prasidėjo nauja charizmatiškojo specialisto istorija. Ir ji kol kas džiuginanti. Vadovaujant K. Maksvyčiui žalgiriečiai Eurolygoje šį sezoną iš 17 rungtynių buvo iškovoję tik 5 pergales ir vilkosi turnyro lentelės dugne. A. Trinchieri perėmus Lietuvos čempionų vairą, komanda Eurolygoje iš 9 rungtynių laimėjo šešerias ir pradėjo taikytis į įkrintamąsias turnyro varžybas.

2024 03 02 06:45
Spausdinti